Täydellisen rairuohon salaisuus: 7 vinkkiä, joiden avulla onnistut!
Piha ja puutarha
Täydellisen rairuohon salaisuus: 7 vinkkiä, joiden avulla onnistut!
Rairuoho kannattaa kylvää hyvissä ajoin ennen pääsiäistä, jotta siemenistä ehtii kasvaa kaunis ja tuuhea ruohomatto. Näillä helpoilla vinkeillä onnistut rairuohon kylvössä, kasvatuksessa ja hoidossa.
2.3.2018
 |
Meillä kotona

Kylvä rairuoho ajoissa

Rairuoho kannattaa kylvää pari viikkoa ennen pääsiäistä. Siemenet saattavat joskus itää hitaasti, joten aloittamalla rairuohon kasvatuksen ajoissa varmistat komean pääsiäisruohon.

Onnistu mullan valinnassa

Hanki rairuohon kasvatusta varten mieluiten kylvömultaa, joka on riittävän vähäravinteista. Vahva kukkamulta on liian väkevää. Se heikentää rairuohon hentojen juurien vedenottokykyä.

Käytä riittävästi multaa

Levitä multaa astian pohjalle parin sentin paksuiseksi kerrokseksi. Jos laitat hyvin ohuen kerroksen, multaa pitää kastella useammin, ettei rairuohon kasvusto kuivahda ja nuudu. Tasoita mullan pinta.

Kostuta multa kunnolla

Suihkuttele rairuohon multa suihkepullolla tasaisen kosteaksi aivan reunoihin asti. Liian kuiva multa kuivahtaa hetkessä, eivätkä kaikki rairuohon siemenet pysty itämään.

Älä pihistele rairuohon siemenissä

Valitse perinteiseen kylvökseen raiheinän siemeniä. Kylvä rairuoho mieluummin liian tiheästi kuin säästellen, muuten nurmikostasi tulee liian harva. Sirottele siementen päälle ohuen ohut kerros multaa. Siirrä kylvös lämpimään paikkaan esimerkiksi ikkunalaudalle. Voit kasvattaa pääsiäisruohon myös vehnän siemenistä.

Nopeuta rairuohon kasvua

Laita rairuohon päälle läpinäkyvä muovipussi tai tuorekelmu, jotta siemenet turpoavat kosteudesta ja itäminen käynnistyy nopeasti. Poista kelmu, kun siemenet ovat itäneet ja ruohonkorret alkavat pilkistää. Jos haluat nopeuttaa ruohon kasvua, voit laittaa kasvatusastian päälle esimerkiksi läpinäkyvän kakkukuvun, jonka suojissa versoilla on tilaa kehittyä. Kupu muodostaa kylvökselle kuin minikasvihuoneen, jossa ilmankosteus säilyy ihanteellisena.

Kastele ja leikkaa säännöllisesti

Sumuttele rairuoho vaikka joka päivä, jotta multa pysyy tasaisen kosteana. Voit parturoida rairuohoa tasaiseksi, jos jotkut korret venähtävät muita pidemmiksi.

Kommentoi »