Maku

Sherrylammas

36 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
36 h
Mehevä lampaanviulu maustetaan sherryllä ja yrteillä. Tämä lammas kruunaa vaikkapa pääsiäispöydän!
GL
LA
MA
MU
4.1
2
Julkaistu 8.4.2014


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 2500 glampaanpaistia (viulua)

Marinadi

  • 2 1/2 dlsherryä
  • 3/4 dlsoijakastiketta (ketjap manis)
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 6 kplvalkosipulinkynttä (kuorittuna ja silputtuna)
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 2 tltimjamia (kuivattuna)
  • 2 tlminttua (kuivattuna)
  • 1 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Yhdistä kulhossa marinadin ainekset.

Nosta paisti puhtaaseen ja kaksinkertaiseen pakastepussiin. Kaada päälle marinadi. Sulje pussi huolellisesti.

Nosta lammas jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi. Kääntele paistia muutaman kerran marinoinnin aikana.

Nosta marinoitunut liha uunipellille 1–2 tuntia ennen paistamista. Valele lihan pinta marinadilla, ennen kuin nostat paistin uuniin.

Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Mittarin kärki ei saa osua luuhun eikä ihan luun viereen.

Kypsennä sherrypaistia 125-asteisen uunin keskitasolla 2 1/2–3 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 75–80 astetta. Valele paistia liemellä paistamisen aikana.

Kääri sherrylammas alumiinifolioon. Anna lampaanlihan vetäytyä 15 minuuttia ennen viipaloimista.

Tarjoa sherrylammas sherry-aprikoosikastikkeen ja lisäkkeiden kanssa.

Katso myös nämä
2 kommenttia