Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sherrylammas

36 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 36 h 0 min

Mehevä lampaanviulu maustetaan sherryllä ja yrteillä. Tämä lammas kruunaa vaikkapa pääsiäispöydän!

8.4.2014
Reseptin ainekset
8 annosta
2500 g
lampaanpaistia (viulua)
Marinadi
2 1/2 dl
sherryä
3/4 dl
soijakastiketta (ketjap manis)
1/2 dl
fariinisokeria
6 kpl
valkosipulinkynttä (kuorittuna ja silputtuna)
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
tuoretta rosmariinia (silputtuna)
2 tl
timjamia (kuivattuna)
2 tl
minttua (kuivattuna)
1 1/2 tl
mustapippuria

Yhdistä kulhossa marinadin ainekset.

Nosta paisti puhtaaseen ja kaksinkertaiseen pakastepussiin. Kaada päälle marinadi. Sulje pussi huolellisesti.

Nosta lammas jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi. Kääntele paistia muutaman kerran marinoinnin aikana.

Nosta marinoitunut liha uunipellille 1–2 tuntia ennen paistamista. Valele lihan pinta marinadilla, ennen kuin nostat paistin uuniin.

Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Mittarin kärki ei saa osua luuhun eikä ihan luun viereen.

Kypsennä sherrypaistia 125-asteisen uunin keskitasolla 2 1/2–3 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 75–80 astetta. Valele paistia liemellä paistamisen aikana.

Kääri sherrylammas alumiinifolioon. Anna lampaanlihan vetäytyä 15 minuuttia ennen viipaloimista.

Tarjoa sherrylammas sherry-aprikoosikastikkeen ja lisäkkeiden kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt