Sherry-aprikoosikastike lammaspaistille
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minSherrystä ja aprikoosista syntyy herkullinen kastike pääsiäislampaalle.
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.4.2014

Sherry-aprikoosikastike lammaspaistille
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2 kplsalottisipulia
- 1 rklvoita
- 1 dlsherryä
- 2 dlkastikepohjaa (demi-glace) (tai paistolientä)
- 1 dlhilloa (aprikoosi)
- 1 dlkuohukermaa
- 1/2 rklvaaleaa kastikesuurustetta (Maizena)
- 1/4 tlmustapippuria
- 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota ne voissa läpikuultaviksi ja pehmeiksi.
Lisää sherry ja keitä seosta hetki kasaan, kunnes puolet nestemäärästä on haihtunut.
Lisää demi glace tai paistoliemi sekä hillo. Keitä hetki melko kovalla lämmöllä ja sekoitellen.
Siivilöi kastike halutessasi.
Lisää kerma ja halutessasi kastikesuuruste.
Mausta sherry-aprikoosikastike pippurilla ja timjamilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai hilloa.
Tarjoa sherry-aprikoosikastike sherrylampaan kanssa.