Kulitsa (Kulitš)

2 h 10 min
4.1
2

Kulitsa (Kulitš)

Kulitsa on herkullinen pääsiäispulla, joka tarjoillaan pashan kaverina. Kokeile sinäkin kulitsaa!
Teksti Saara Törmä
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 2 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlrusinoita (keltaisia)
  • 9 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 50 min

Vaahdota munat ja sokeri. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola. Yhdistä maito munavaahtoon. Sekoita rusinat jauhoihin. Lisää jauhot vähitellen samalla taikinaa sekoittaen. Vaivaa lopuksi joukkoon pehmeä voi ja alusta taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.

Jätä desin verran taikinaa syrjään ja jaa loput taikinasta kahteen osaan. Pyöritä kaksi limppua pellille leivinpaperin päälle. Muotoile ylimääräisestä taikinasta koristeita limppujen päälle.

Anna kulitsojen kohota liinalla peitettyinä puolisen tuntia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele limput munalla ja paista niitä noin 20 minuuttia. Tarjoile pashan kanssa.

Vinkki!

Venäjällä kulitsat on tapana koristella kirjaimin XB, jotka ovat alkukirjaimet sanoista Hristos Voskrese, Kristus on ylösnoussut.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä