Suklaata, pastellinsävyjä ja näyttäviä koristeita – nämä pääsiäiskakut kruunaavat kevään suurimman juhlan!

Suklaata, pastellinsävyjä ja näyttäviä koristeita – nämä pääsiäiskakut kruunaavat kevään suurimman juhlan!
Kuuluuko juhlapöytääsi pääsiäiskakku? Kokosimme suussasulavimmat kakkumme, jotka näyttävät suloisilta, kesyttävät suklaanhimon ja julistavat kevään tulleeksi!
Julkaistu: 19.2.2018

Mielettömän ihana pääsiäiskakku – suklaata, passiohedelmää ja pääsiäismunia

Tämä pääsiäiskakku noudattaa enemmän on enemmän -periaatetta. Suklaista kakkua raikastavat täytteen passiohedelmä ja lemon curd. Koristeeksi kasataan röykkiö pääsiäismunia. Kakku on hurmannut myös lukijamme, joka kommentoi: ”Kerrassaan ihana resepti! Helppo tehdä ja maku lumoava! Sitruuna ja passionhedelmä tuo kakkuun kivaa raikkautta! Teen varmasti vielä toistekin!

Kinderkakku – kolmen suklaan hittikakku valmistuu ilman uunia

Onko tässä pääsiäisen himotuin kakku? Suosikkisuklaamunien hengessä syntyvä kinderkakku vie aikaa, mutta lopputulos on varmasti sen arvoinen!

Mignonkakku

Täyteläinen mignonkakku yhdistää suosikkisuklaamunat ja juustokakun suussasulavalla tavalla. Ruskitettu voi antaa keksipohjaan rapeutta ja paahteista makua. Kakku hyydytetään kulhossa pääsiäiseen sopivasti munanmuotoiseksi.

Pääsiäiskakku pajunkissakoristeilla

Näyttävä pääsiäiskakku koristellaan suklaapajunkissoilla. Kakun täytteessä maistuvat valkosuklaa ja sitruunatahna, pinnan sokerimassakerroksen alle levitetään appelsiinihilloa. Katso myös vaihe vaiheelta -kuvat upeiden koristeiden tekemisestä.

Passion-brita – kirpeän makea versio klassikkokakusta

Passionkiisselillä täytetty britakakku on raikas muunnelma klassisesta kesäherkusta. Kakkuun saa helposti hyödynnettyä sekä keltuaiset että valkuaiset. Täytä brita vasta juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy rapeana.

Sitruunainen unikkokakku

Raikas sitruunainen pääsiäiskakku on maistuva vaihtoehto perinteiselle kuivakakulle. Kakku kätkee sisäänsä pilkullisen makulisän – taikinaan leivotut mustat unikonsiemenet.

Matcha-teellä maustettu pääsiäiskakku

Tässä pääsiäiskakussa rapea keksipohja yhdistyy pehmeään persikkamoussetäytteeseen. Kakku koristellaan matcha-teellä värjätyllä valkosuklaakuorrutuksella sekä syötävillä kukilla. Kuorrutus saa valua rennosti kakun yli.

Hedelmäinen pääsiäiskakku valkosuklaakuorrutuksella

Herkullisen hedelmäinen pääsiäiskakku kätkee sisälleen keksipohjan ja kermaisen rahkatäytteen, jossa yhdistyvät aprikoosi, appelsiini ja sitruuna. Lopuksi kakku kuorrutetaan reilusti valkosuklaalla.

Pääsiäisen vihreä käpykakku

Kevääseen viritetty käpykakku on näyttävä ilmestys! Kakku täytetään raikkaalla ananasrahkalla, ja vinkeä kuorrutus valmistuu marsipaanista tai sokerimassasta. Marsipaanitiput viimeistelevät kokonaisuuden..

Juhlava pääsiäiskakku

Tämä näyttävä pääsiäiskakku kruunaa pääsiäisen jälkiruokapöydän! Mehevien kaakaoisten kakkupohjien väliin levitetään reilusti aprikoositäytettä. Ylleen kakku saa suklaakuorrutuksen, ja koko komeus viimeistellään suklaapupuilla. Nam!

Hurmaava pastellinsävyinen naked cake

Monikerroksinen pääsiäiskakku ei kaipaa peittelyä! Suloiset täytekerrokset saavat värinsä mangosta ja vadelmasta. Suklaamunakarkkien keko viimeistelee täyteläisen kakun ilmeen.

Pääsiäisen rahkakakku linnunpesäkoristeella

Upea monikerroksinen pääsiäiskakku valmistuu helposti. Kakun voi koristella karkeilla, suklaalastuilla, suklaamunilla – tai sitten voit kokeilla taitojasi suklaisen linnunpesän valmistuksessa! Monikäyttöinen pohja sopii mainiosti myös muiden juhlapyhien kakkuherkkuihin.

Paistettu sitruunajuustokakku

Oletko juustokakkujen suurkuluttaja? Lemon curdilla viimeistelty makeankirpeä juustokakku on taatusti mieleesi – ja sopii ehdottomasti myös pääsiäiseen!

Sitruunainen ambrosiakakku

Ambrosiakakku on klassinen leivonnainen jo vuosikymmenten takaa. Perinteinen ambrosiakakku saa tässä ohjeessa makua sitruunasta ja seesaminsiemenillä reunustaminen tuo kakkuun uutta twistiä. Yksinkertaisen kaunis sitruunainen ambrosiakakku vain paranee säilytyksessä!

Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku

Kokeile myös ambrosiakakun gluteenitonta, raikkaan sitruunaista versiota! Tämä ihana vanhanajan herkku saa kruunukseen happamanmakean kuorrutuksen.

Mehevä banaanikakku

Pääsiäiskakun voi valmistaa myös banaanista! Tässä kakussa on ainesta juhlapöydän suosikiksi. Maukas ja sopivan mausteinen kahvikakku sopii sekä arkeen että juhlaan.

Mangotäytekakku

Tämä pääsiäiskakku tuo taatusti auringon mukanaan! Kolmekerroksinen mangotäytekakku sopii väriensä puolesta hyvin pääsiäisen jälkiruoaksi. Sokerimassakuorrutuksen ansiosta kakku säilyy mehevänä pari päivää leipomisen jälkeenkin.

Unelmakääretortun uhkeampi sisar – kääretorttukakku

Kääretorttukakku valmistuu yllättävän helposti, vaikka ulkonäkö onkin näyttävä pystyraitoineen. Kermavaahdon alla piileskelevät tutut maut. Ohjetta voi kätevästi soveltaa muihinkin juhliin – koristele kakku aina juhlien teemaan sopivasti.

Kommentoi »