


Paistettu sitruunajuustokakku
2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tämä sitruunainen makeankirpeä juustokakku on jokaisen juustokakkufanin mieleen. Nutella-juustokakun pikkusisko on Nutellan sijasta viimeistelty ihanalla lemon curdilla.
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
175 g
Digestive-keksejä
75 g
voita
Täyte
400 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
1/2 dl
sitruunan mehua (luomu)
2 tl
sitruunan raastettua kuorta (luomu)
2
munaa
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
130 g
valkosuklaata
100 g
sitruunatahnaa (lemon curd)
Paistettu sitruunajuustokakku – ohje:
- Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
- Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.
- Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
- Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää joukkoon myös munat yksi kerrallaan . Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Pehmennä lemon curdia hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
- Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna sitruunajuustokakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.
- Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Sitruunajuustokakku on parasta seuraavana päivänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat