Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku

50 min
0
0

Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku

Mehukas ambrosiakakku saa tällä kertaa makua sitruunasta.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 2 dlmantelijauhoja
  • 1 1/2 dlgluteenittomia kaurajauhoja (esim. Provena)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
  • 3 rklsitruunamehua

Kuorrutus ja koristelu

  • 4 dltomusokeria
  • 3 rklsitruunamehua
  • 1 0luomusitruunankuorta (ohuina suikaleina)
  • 1 tlkoristerakeita (keltaisia)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää lopuksi sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliön- tai suorakaiteen (tai sydämen) muotoiseen vuokaan (20 cm x 30 cm).

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes kakku saa kauniin värin ja on tikulla testattaessa kypsä.  Kakku saa jäädä meheväksi, joten varo ylipaistamista.

Kuorruta kakku vasta jäähtyneenä. Sekoita kuorrutus tomu-sokerista ja sitruunamehusta, kunnes saat notkean kuorrutuksen. Valuta kuorrutus kakun päälle.

Viimeistele kakku sitruunankuorisuikaleilla ja strösseleillä. Anna kuorrutuksen asettua ennen tarjoamista.

Vinkki!

Käytä raastamiseen luomusitruunaa, koska sitä ei ole käsitelty torjunta- ja säilöntäaineilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä