Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minMehukas ambrosiakakku saa tällä kertaa makua sitruunasta.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.7.2017

Gluteeniton sitruuna-ambrosiakakku
Ainekset (12 annosta)
Taikina
- 150 gvoita
- 3 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
- 2 dlsokeria
- 2 dlmantelijauhoja
- 1 1/2 dlgluteenittomia kaurajauhoja (esim. Provena)
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlluomusitruunankuorta (hienoksi raastettuna)
- 3 rklsitruunamehua
Kuorrutus ja koristelu
- 4 dltomusokeria
- 3 rklsitruunamehua
- 1 0luomusitruunankuorta (ohuina suikaleina)
- 1 tlkoristerakeita (keltaisia)
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen voisulan kanssa. Lisää lopuksi sitruunamehu. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliön- tai suorakaiteen (tai sydämen) muotoiseen vuokaan (20 cm x 30 cm).
Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia tai kunnes kakku saa kauniin värin ja on tikulla testattaessa kypsä. Kakku saa jäädä meheväksi, joten varo ylipaistamista.
Kuorruta kakku vasta jäähtyneenä. Sekoita kuorrutus tomu-sokerista ja sitruunamehusta, kunnes saat notkean kuorrutuksen. Valuta kuorrutus kakun päälle.
Viimeistele kakku sitruunankuorisuikaleilla ja strösseleillä. Anna kuorrutuksen asettua ennen tarjoamista.
Käytä raastamiseen luomusitruunaa, koska sitä ei ole käsitelty torjunta- ja säilöntäaineilla.
MITÄ PIDIT?
5