Pääsiäiskakku – herkullinen kerrosunelma mango- ja vadelmatäytteellä
Kasvis
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h
Hurmaava pääsiäiskakku ei kaipaa peittelyä, vaan upeat täytekerrokset saavat näkyä! Suloiset pastellinväriset täytteet saavat värinsä mangosta ja vadelmasta. Pienet suklaamunakarkit viimeistelevät täyteläisen naked cake -tyylisen kakun pääsiäiseen.
150 gtuoretta mangoa (tai säilykettä, soseutettuna)
150 gvadelmia (paseerattuna)
Kostutus
1 1/2 dlkevytmaitoa
2 tlvaniljasokeria
Kuorrutus
2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
1/2 dltomusokeria
1/2 dlkaakaojauhetta
Koristeluun
pieniä pääsiäismunakarkkeja
Pääsiäiskakku – ohje:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kääntele varovasti sekaisin.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (Ø 22 cm).
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä kakkupohja.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä liotusvesi ja liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun sekoitellen. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita rahka ja sokeri kermavaahdon joukkoon.
Lisää liivateseos nauhana täytteeseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Jaa täyte kahteen kulhoon. Sekoita toiseen osaan mangosose ja toiseen paseeratut (eli siivilän läpi puristetut) vadelmat.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kelmuta tai leivinpaperoi sama kakkuvuoka, jota käytit pohjan paistamisessa. Kokoa kakku vuokaan: nosta pohjalle alimmainen kakkulevy ja kostuta kevyesti vaniljamaidolla. Kaada toinen täytteistä pohjan päälle ja tasoita. Nosta keskimmäinen kakkulevy paikoilleen, kostuta ja kaada toinen täyte päälle. Nosta päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Vatkaa kuorrutusta varten kerma ja mausta se tomusokerilla ja kaakaojauheella.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja levitä kuorrutus huolettomasti pinnalle. Koristele pääsiäiskakku juuri ennen tarjoilua pienillä suklaamunilla.
Vinkki!
Voit valmistaa pääsiäiskakun mangososeen itse tuoreesta hedelmästä, säilyke- tai pakastemangosta tai käyttää valmista mangososetta.
Vadelmia tarvitset 200–300 g saadaksesi tarvittavan määrän paseerattua sosetta. Jos valmistat vadelmasoseen kuumentamatta marjoja, käytä siihen kotimaisia vadelmia.