Keväinen juustokakku hurmaa kolmen sitruksen täytteellä – tämä Kinuskikissan kerrosherkku on juhlien takuuvarma hitti!
6 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h 30 minPassiivinen
5 h Keväinen juustokakku saa pirteän täytteen kolmesta sitruksesta. Kakussa maistuvat appelsiini, sitruuna ja lime. Kinuskikissan luomus sopii juhlistamaan pääsiäisen lisäksi muitakin kevätkekkereitä.
KA
MU
4.1

Keväinen juustokakku hurmaa kolmen sitruksen täytteellä – tämä Kinuskikissan kerrosherkku on juhlien takuuvarma hitti!
Reseptin ainekset (12 annosta)
Pohja
- 180 gdigestivekeksejä
- 75 gvoita
Appelsiinitäyte
- 3liivatelehteä
- 1appelsiinin kuoriraaste
- 2 dlvispikermaa
- oranssia pastaväriä
- 400 gappelsiinirahkaa
- 2 rklsokeria
- 1 dlappelsiinimehua
Sitruunatäyte
- 3liivatelehteä
- 1sitruunan kuoriraaste
- 2 dlvispikermaa
- keltaista pastaväriä
- 200 gmaitorahkaa
- 200 gsitruunatuorejuustoa
- 2 dlsokeria
- 1 dlsitruunamehua
Limetäyte
- 2 ½ liivatelehteä
- 2limen kuoriraaste
- 2 dlvispikermaa
- vihreää pastaväriä
- 200 gmaitorahkaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 dlsokeria
- ½ dl limemehua
Koristelu
- rikottuja suklaamunia, limeviipaleita, kumkvatteja, makeisia, syötäviä kukkia, pistaasipähkinöitä, mintunlehtiä
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Keväinen juustokakku leivotaan näin:
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohja leivinpaperilla. 24-senttiseen vuokaan tarvitset jatkeeksi reunakalvon, jonka korkeus on 8 cm.
- Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
- Laita appelsiinitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon oranssia väriä. Yhdistä appelsiinirahka, sokeri ja kuoriraaste. Purista appelsiinimehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkan joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä noin tunti ennen seuraavaa kerrosta.
- Laita sitruunatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon keltaista väriä. Yhdistä rahka, sitruunatuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista sitruunamehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä vähintään tunti ennen seuraavaa kerrosta.
- Laita limetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kahden limen kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon vihreää väriä. Yhdistä rahka, tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista limemehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä vielä noin 3 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele keväinen juustokakku esimerkiksi suklaamunan kuorilla, limeviipaleilla, halkaistuilla kumkvateilla, makeisilla, kukilla, pistaasipähkinärouheella ja mintunlehdillä.
Valmistus vaihe vaiheelta

Vegaaninen juustokakku valloittaa täydellisellä makuparilla: täytteessä yhdistyvät raikas mango ja täyteläinen kookos
Maku

Sitruunajuustokakku valkosuklaapohjalla
Maku

Mustikkainen sitruunajuustokakku
Maku

Mangojuustokakku uunissa
Kotivinkki

Paistettu sitruunajuustokakku
Maku

Limetti-seljankukkajuustokakku
Maku

Sitruksista pääsiäiskakkua koristavat suklaapajunkissat – näin leivot herkullisen kakun ja teet upeat koristeet!
Kotivinkki

Limepiirakka
Maku