4(60)
Keväinen juustokakku hurmaa kolmen sitruksen täytteellä – tämä Kinuskikissan kerrosherkku on juhlien takuuvarma hitti!
Kasvis
Munaton
6 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 5 h
Keväinen juustokakku saa pirteän täytteen kolmesta sitruksesta. Kakussa maistuvat appelsiini, sitruuna ja lime. Kinuskikissan luomus sopii juhlistamaan pääsiäisen lisäksi muitakin kevätkekkereitä.
Julkaistu 13.3.2019
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
180 gdigestivekeksejä
75 gvoita
Appelsiinitäyte
3liivatelehteä
1appelsiinin kuoriraaste
2 dlvispikermaa
oranssia pastaväriä
400 gappelsiinirahkaa
2 rklsokeria
1 dlappelsiinimehua
Sitruunatäyte
3liivatelehteä
1sitruunan kuoriraaste
2 dlvispikermaa
keltaista pastaväriä
200 gmaitorahkaa
200 gsitruunatuorejuustoa
2 dlsokeria
1 dlsitruunamehua
Limetäyte
2 ½ liivatelehteä
2limen kuoriraaste
2 dlvispikermaa
vihreää pastaväriä
200 gmaitorahkaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dlsokeria
½ dl limemehua
Koristelu
rikottuja suklaamunia, limeviipaleita, kumkvatteja, makeisia, syötäviä kukkia, pistaasipähkinöitä, mintunlehtiä

Keväinen juustokakku leivotaan näin:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohja leivinpaperilla. 24-senttiseen vuokaan tarvitset jatkeeksi reunakalvon, jonka korkeus on 8 cm.
  2. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Laita appelsiinitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon oranssia väriä. Yhdistä appelsiinirahka, sokeri ja kuoriraaste. Purista appelsiinimehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkan joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä noin tunti ennen seuraavaa kerrosta.
  4. Laita sitruunatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon keltaista väriä. Yhdistä rahka, sitruunatuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista sitruunamehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä vähintään tunti ennen seuraavaa kerrosta.
  5. Laita limetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kahden limen kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon vihreää väriä. Yhdistä rahka, tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista limemehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä vielä noin 3 tuntia.
  6. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele keväinen juustokakku esimerkiksi suklaamunan kuorilla, limeviipaleilla, halkaistuilla kumkvateilla, makeisilla, kukilla, pistaasipähkinärouheella ja mintunlehdillä.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Vuoraa irtopohjavuoka. Tee kakun keksipohja yhdistämällä murskatut digestivet ja sulatettu voi. Painele keksipohja vuokaan.
Vaihe 2
Valmista appelsiinitäyte, levitä se vuokaan ja anna jähmettyä ennen seuraavaa kerrosta.
Vaihe 3
Valmista sitruunatäyte. Levitä se edellisen täytteen päälle ja anna jähmettyä ennen seuraavaa kerrosta.
Vaihe 4
Valmista viimeiseksi limetäyte. Levitä se päällimmäiseksi kerrokseksi ja anna kakun jähmettyä kolmisen tuntia.
Vaihe 5
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Vaihe 6
Koristele valmis kakku makusi mukaan hedelmillä, makeisilla, kukilla tai yrteillä!
6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.