


Keväinen juustokakku hurmaa kolmen sitruksen täytteellä – tämä Kinuskikissan kerrosherkku on juhlien takuuvarma hitti!
6 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 30 min
Passiivinen 5 h 0 min
Keväinen juustokakku saa pirteän täytteen kolmesta sitruksesta. Kakussa maistuvat appelsiini, sitruuna ja lime. Kinuskikissan luomus sopii juhlistamaan pääsiäisen lisäksi muitakin kevätkekkereitä.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
180 g
digestivekeksejä
75 g
voita
Appelsiinitäyte
3
liivatelehteä
1
appelsiinin kuoriraaste
2 dl
vispikermaa
oranssia pastaväriä
400 g
appelsiinirahkaa
2 rkl
sokeria
1 dl
appelsiinimehua
Sitruunatäyte
3
liivatelehteä
1
sitruunan kuoriraaste
2 dl
vispikermaa
keltaista pastaväriä
200 g
maitorahkaa
200 g
sitruunatuorejuustoa
2 dl
sokeria
1 dl
sitruunamehua
Limetäyte
2 ½
liivatelehteä
2
limen kuoriraaste
2 dl
vispikermaa
vihreää pastaväriä
200 g
maitorahkaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
½ dl
limemehua
Koristelu
rikottuja suklaamunia, limeviipaleita, kumkvatteja, makeisia, syötäviä kukkia, pistaasipähkinöitä, mintunlehtiä
Keväinen juustokakku leivotaan näin:
- Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohja leivinpaperilla. 24-senttiseen vuokaan tarvitset jatkeeksi reunakalvon, jonka korkeus on 8 cm.
- Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
- Laita appelsiinitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon oranssia väriä. Yhdistä appelsiinirahka, sokeri ja kuoriraaste. Purista appelsiinimehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkan joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä noin tunti ennen seuraavaa kerrosta.
- Laita sitruunatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon keltaista väriä. Yhdistä rahka, sitruunatuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista sitruunamehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä vähintään tunti ennen seuraavaa kerrosta.
- Laita limetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kahden limen kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon vihreää väriä. Yhdistä rahka, tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista limemehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä vielä noin 3 tuntia.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele keväinen juustokakku esimerkiksi suklaamunan kuorilla, limeviipaleilla, halkaistuilla kumkvateilla, makeisilla, kukilla, pistaasipähkinärouheella ja mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat