Unelmien Talo&Koti

Keväinen juustokakku hurmaa kolmen sitruksen täytteellä – tämä Kinuskikissan kerrosherkku on juhlien takuuvarma hitti!

6 h 30 min
KA
MU
4.04
4

Keväinen juustokakku saa pirteän täytteen kolmesta sitruksesta. Kakussa maistuva appelsiini, sitruuna ja lime. Kinuskikissan luomus sopii juhlistamaan pääsiäisen lisäksi muitakin kevätkekkereitä.
Tulosta
Teksti Sini Visa
Kuvat Sini Visa

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 180 gdigestivekeksejä
  • 75 gvoita

Appelsiinitäyte

  • 3liivatelehteä
  • 1appelsiinin kuoriraaste
  • 2 dlvispikermaa
  • oranssia pastaväriä
  • 400 gappelsiinirahkaa
  • 2 rklsokeria
  • 1 dlappelsiinimehua

Sitruunatäyte

  • 3liivatelehteä
  • 1sitruunan kuoriraaste
  • 2 dlvispikermaa
  • keltaista pastaväriä
  • 200 gmaitorahkaa
  • 200 gsitruunatuorejuustoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlsitruunamehua

Limetäyte

  • 2 ½ liivatelehteä
  • 2limen kuoriraaste
  • 2 dlvispikermaa
  • vihreää pastaväriä
  • 200 gmaitorahkaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dlsokeria
  • ½ dl limemehua

Koristelu

  • rikottuja suklaamunia, limeviipaleita, kumkvatteja, makeisia, syötäviä kukkia, pistaasipähkinöitä, mintunlehtiä

Tee näin

6 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN5 h
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Keväinen juustokakku leivotaan näin:

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohja leivinpaperilla. 24-senttiseen vuokaan tarvitset jatkeeksi reunakalvon, jonka korkeus on 8 cm.
  2. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
  3. Laita appelsiinitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon oranssia väriä. Yhdistä appelsiinirahka, sokeri ja kuoriraaste. Purista appelsiinimehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkan joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä noin tunti ennen seuraavaa kerrosta.
  4. Laita sitruunatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon keltaista väriä. Yhdistä rahka, sitruunatuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista sitruunamehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna jähmettyä vähintään tunti ennen seuraavaa kerrosta.
  5. Laita limetäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta kahden limen kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdotuksen aikana joukkoon vihreää väriä. Yhdistä rahka, tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste. Purista limemehu. Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu rahkaseoksen joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Levitä täyte vuokaan ja anna kakun jähmettyä vielä noin 3 tuntia.
  6. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele keväinen juustokakku esimerkiksi suklaamunan kuorilla, limeviipaleilla, halkaistuilla kumkvateilla, makeisilla, kukilla, pistaasipähkinärouheella ja mintunlehdillä.
MITÄ PIDIT?
4.04