Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Persikkainen pääsiäiskakku matcha-teellä maustetulla valkosuklaakuorrutuksella – tätä ihanaa herkkua et voi vastustaa!

24 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 24 h 0 min

Persikkainen pääsiäiskakku on ihana yhdistelmä rapeaa keksipohjaa ja pehmeän hedelmäistä moussea. Hyydytetyn pääsiäiskakun kruunaa vihreällä matcha-teellä maustettu valkosuklaakuorrutus, joka saa valua rennosti kakun yli.

18.4.2016
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
175 g
kaurakeksejä
100 g
voita
Täyte
250 g
persikoita (1 prk säilykepersikoita 425/250 g)
2 tl
sitruunankuoriraastetta (luomu)
1/2 dl
appelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
400 g
maustettua rahkaa (appelsiini tai mango)
2 dl
kuohukermaa
1/2 dl
tomusokeria
5
liivatelehteä
2 rkl
sitruunamehua
Päälle
200 g
valkosuklaata
1–2 tl
matcha-jauhetta (hienojakoista vihreää teetä)
1 rkl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Persikkainen pääsiäiskakku – ohje:

  1. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
  2. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja (Ø 20–22 cm). Painele keksimuru vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  3. Valuta säilykepersikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta sose sitruunankuoriraasteella ja appelsiinimehulla. Yhdistä persikkasose ja maustetut rahkat.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti persikka-rahkaseokseen. Mausta tomusokerilla.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
  6. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää se täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  7. Kaada täyte tasaisesti keksipohjalle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
  8. Sulata paloiteltu valkosuklaa miedolla teholla mikrossa, välillä sekoitellen.
  9. Siivilöi matcha valkosuklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen rypsiöljy.
  10. 10
    Valuta suklaasula nopeasti kakun päälle. Anna suklaakuorrutuksen valua noroina reunojen ulkopuolelle.
  11. 11
    Leikkaa pääsiäiskakku lämpimällä veitsellä, niin suklaakuorrute leikkautuu helpommin.

Vinkki!

Kaipaatko lisää ideoita? Kurkkaa esimerkiksi tämän herkullisen mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt