Maku

Persikkainen pääsiäiskakku matcha-teellä maustetulla valkosuklaakuorrutuksella – tätä ihanaa herkkua et voi vastustaa!

24 h 45 min
MU
4.78
2

Persikkainen pääsiäiskakku on ihana yhdistelmä rapeaa keksipohjaa ja pehmeän hedelmäistä moussea. Hyydytetyn pääsiäiskakun kruunaa vihreällä matcha-teellä maustettu valkosuklaakuorrutus, joka saa valua rennosti kakun yli.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 175 gkaurakeksejä
  • 100 gvoita

Täyte

  • 250 gpersikoita (1 prk säilykepersikoita 425/250 g)
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta (luomu)
  • 1/2 dlappelsiinitäysmehua (vastapuristettua)
  • 400 gmaustettua rahkaa (appelsiini tai mango)
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dltomusokeria
  • 5 kplliivatelehteä
  • 2 rklsitruunamehua

Päälle

  • 200 gvalkosuklaata
  • 1-2 tlmatcha-jauhetta (hienojakoista vihreää teetä)
  • 1 rklrypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

Tee näin

24 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN24 h

Persikkainen pääsiäiskakku valmistuu näin:

  1. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneen leikkuuterällä. Sulata voi ja sekoita se keksimuruihin.
  2. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja (Ø 20–22 cm). Painele keksimuru vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  3. Valuta säilykepersikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Mausta sose sitruunankuoriraasteella ja appelsiinimehulla. Yhdistä persikkasose ja maustetut rahkat.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti persikka-rahkaseokseen. Mausta tomusokerilla.
  5. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
  6. Kuumenna sitruunamehu kattilassa kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä haaleaksi. Lisää se täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  7. Kaada täyte tasaisesti keksipohjalle. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
  8. Sulata paloiteltu valkosuklaa miedolla teholla mikrossa, välillä sekoitellen.
  9. Siivilöi matcha valkosuklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen rypsiöljy.
  10. Valuta suklaasula nopeasti kakun päälle. Anna suklaakuorrutuksen valua noroina reunojen ulkopuolelle.
  11. Leikkaa pääsiäiskakku lämpimällä veitsellä, niin suklaakuorrute leikkautuu helpommin.

Vinkki!

Kaipaatko lisää ideoita? Kurkkaa esimerkiksi tämän herkullisen mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.

MITÄ PIDIT?
4.78