


Pupukakku on juhlapöydän suloisin ilmestys – porkkanakakkua, tuorejuustotäytettä ja italialaista marenkia samassa paketissa
2 h 30 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 30 min
Voiko pupukakkua ihanampaa ollakaan? Supersöpö kakku täytetään sitruunaisella tuorejuustolla ja kuorrutetaan italialaisella marengilla, jossa valkuaiset kypsennetään kuuman sokeriliemen avulla. Vatkaamisen jälkeen marengista tulee tiiviin ilmavaa ja kuohkeaa.
Reseptin ainekset
12 palaa
Pupukakku
4 dl
porkkanaraastetta
200 g
voita huoneenlämpöisenä
3 dl
fariinisokeria
3
kananmunaa
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
pähkinää rouhittuna (esim. pistaasi)
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
kardemummaa
1 rkl
vaniljasokeria
Kostutus
3 rkl
sitruunamehua ja vettä
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
50 g
voita huoneenlämpöisenä
3 dl
tomusokeria
1 tl
sitruunamehua
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
Italialainen marenki
1 dl
vettä
2 ½ dl
sokeria
3
kananmunanvalkuaista
Koristeluun
mustaa ja valkoista sokerimassaa
hieman sinistä elintarvikeväriä
Pupukakku – ohje:
- Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, pähkinä, leivinjauhe ja mausteet. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja porkkanaraastetta vaahtoon. Kaada taikina kahteen 18 cm:n tai yhteen 20 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia (50 minuuttia, jos yksi vuoka). Kokeile kypsyys tikulla. Irrota vuoat 15 minuuttia paiston jälkeen.
- Anna pohjien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Leikkaa ne kahtia. Kostuta pohjat kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla.
- Notkista tuorejuusto ja voi vatkaimella. Lisää sokeri, sekoita. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella. Levitä ohuesti täytettä pohjalevyille. Nosta ne kaikki päällekkäin. Nosta kylmään.
- Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi (noin 8 minuuttia). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kuuma sokeriliemi ohuena nauhana joukkoon. Vatkaa, kunnes massa on huoneenlämpöistä. Levitä ohut kerros kuorrutusta kakulle ja laita jääkaappiin.
- Leikkaa silmät kaulitusta sokerimassasta. Värjää suuta varten hieman valkoista sokerimassaa elintarvikevärillä siniseksi. Muotoile pupun silmät ja nenä ja paina ne paikoilleen.
- Levitä toinen kerros kuorrutusta kakulle lastalla. Leikkaa pahvista korvat. Kiinnitä niihin teipillä grillitikut. Työnnä korvat pupukakkuun.
Vinkit!
- Voit levittää koko kuorrutuksen kerralla kakulle. Siistimmän lopputuloksen kuitenkin saat, jos maltat ensin laittaa ohuen kerroksen, antaa sen tasaantua viileässä ja vasta sitten lisätä toisen kerroksen kuorrutusta.
- Kurkkaa myös suosittu Tiinan mehevä porkkanakakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat