Kotivinkki

Pupukakku on juhlapöydän suloisin ilmestys – porkkanakakkua, tuorejuustotäytettä ja italialaista marenkia samassa paketissa

2 h 30 min
KA
4.5
0

Voiko pupukakkua ihanampaa ollakaan? Supersöpö kakku täytetään sitruunaisella tuorejuustolla ja kuorrutetaan italialaisella marengilla, jossa valkuaiset kypsennetään kuuman sokeriliemen avulla. Vatkaamisen jälkeen marengista tulee tiiviin ilmavaa ja kuohkeaa.
Tulosta
Kuvat Reetta Pasanen

Ainekset (12 palaa)

Pupukakku

  • 4 dlporkkanaraastetta
  • 200 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 3 dlfariinisokeria
  • 3kananmunaa
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlpähkinää rouhittuna (esim. pistaasi)
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlkanelia
  • 2 tlkardemummaa
  • 1 rklvaniljasokeria

Kostutus

  • 3 rklsitruunamehua ja vettä

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 50 gvoita huoneenlämpöisenä
  • 3 dltomusokeria
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 tlsitruunan kuorta raastettuna

Italialainen marenki

  • 1 dlvettä
  • 2 ½ dlsokeria
  • 3kananmunanvalkuaista

Koristeluun

  • mustaa ja valkoista sokerimassaa
  • hieman sinistä elintarvikeväriä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h 30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Pupukakku valmistuu näin:

  1. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, pähkinä, leivinjauhe ja mausteet. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja porkkanaraastetta vaahtoon. Kaada taikina kahteen 18 cm:n tai yhteen 20 cm:n irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.
  2. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia (50 minuuttia, jos yksi vuoka). Kokeile kypsyys tikulla. Irrota vuoat 15 minuuttia paiston jälkeen.
  3. Anna pohjien jäähtyä huoneenlämpöisiksi. Leikkaa ne kahtia. Kostuta pohjat kevyesti vedellä laimennetulla sitruunamehulla.
  4. Notkista tuorejuusto ja voi vatkaimella. Lisää sokeri, sekoita. Mausta sitruunamehulla ja -kuorella. Levitä ohuesti täytettä pohjalevyille. Nosta ne kaikki päällekkäin. Nosta kylmään.
  5. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi (noin 8 minuuttia). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kuuma sokeriliemi ohuena nauhana joukkoon. Vatkaa, kunnes massa on huoneenlämpöistä. Levitä ohut kerros kuorrutusta kakulle ja laita jääkaappiin.
  6. Leikkaa silmät kaulitusta sokerimassasta. Värjää suuta varten hieman valkoista sokerimassaa elintarvikevärillä siniseksi. Muotoile pupun silmät ja nenä ja paina ne paikoilleen.
  7. Levitä toinen kerros kuorrutusta kakulle lastalla. Leikkaa pahvista korvat. Kiinnitä niihin teipillä grillitikut. Työnnä korvat pupukakkuun.

Vinkki!

Voit levittää koko kuorrutuksen kerralla kakulle. Siistimmän lopputuloksen kuitenkin saat, jos maltat ensin laittaa ohuen kerroksen, antaa sen tasaantua viileässä ja vasta sitten lisätä toisen kerroksen kuorrutusta.

MITÄ PIDIT?
4.5