4,2(1486)
Tiinan mehevä porkkanakakku
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Porkkanakakku on todellinen klassikko! Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää taikinan ja sulatejuustokuorrutus kruunaa herkullisen leivonnaisen. Katso ohje ja kurkkaa leivontavinkit videolta!
23.9.2007
 |
Maku
Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
6munaa
6 dlsokeria
6 dlvehnäjauhoja
4 tlleivinjauhetta
3 tlvaniljasokeria
2 rklkanelia
9 dlporkkanaraastetta
300 gvoita (tai margariinia sulatettuna)
Kuorrutus
100 gvoita
200 gsulatejuustoa (maustamaton)
3 dltomusokeria
Pinnalle
½ dlkookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta

Porkkanakakku – ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
  4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee ohuelti. Jos haluat paksun kuorrutuksen tai käyttämäsi pelti on tavanomaista isompi, lisää aineksia puolella (150 g voita, 300 g sulatejuustoa ja 4½ dl tomusokeria).
  6. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Ripottele porkkanakakun pinnalle halutessasi kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta.

Vinkki!

Tämän mehevän porkkanakakun maku paranee jääkaapissa, joten se on hyvä tehdä vaikka jo edellispäivänä valmiiksi ennen tarjoilua!

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder
251 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo