Maku

Tiinan mehevä porkkanakakku

1 h
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen30 min
Porkkanakakku on todellinen klassikko! Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää taikinan ja sulatejuustokuorrutus kruunaa herkullisen leivonnaisen. Katso ohje ja kurkkaa leivontavinkit videolta!
KA
4.18
248
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (30 palaa)

Pohja

  • 6munaa
  • 6 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 2 rklkanelia
  • 9 dlporkkanaraastetta
  • 300 gvoita (tai margariinia sulatettuna)

Kuorrutus

  • 100 gvoita
  • 200 gsulatejuustoa (maustamaton)
  • 3 dltomusokeria

Pinnalle

  • ½ dlkookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta
Ravintosisältö / 100g — 331 kcal
Tulosta
  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
  4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee ohuelti. Jos haluat paksun kuorrutuksen tai käyttämäsi pelti on tavanomaista isompi, lisää aineksia puolella (150 g voita, 300 g sulatejuustoa ja 4½ dl tomusokeria).
  6. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta.
  7. Leikkaa porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.18