Maku

Tiinan mehevä porkkanakakku – rakastettu suosikkiresepti

1 h
KA
4.18
248

Porkkanakakku on todellinen klassikko. Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää taikinan ja herkullinen sulatejuustokuorrutus kruunaa koko komeuden. Katso myös videolta, kuinka helposti valmistuu pellillinen porkkanakakkua!
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (30 palaa)

Porkkanakakku

  • 6munaa
  • 6 dlsokeria
  • 6 dlvehnäjauhoja
  • 4 tlleivinjauhetta
  • 3 tlvaniljasokeria
  • 2 rklkanelia
  • 9 dlporkkanaraastetta
  • 300 gvoita (tai margariinia sulatettuna)

Porkkanakakun kuorrutus

  • 100 gvoita
  • 200 gsulatejuustoa (maustamaton)
  • 3 dltomusokeria

Pinnalle

  • 1/2 dlkookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta
Ravintosisältö / 100g — 331 kcal

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Porkkanakakku leivotaan helposti näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
  4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee ohuelti. Jos haluat paksun kuorrutuksen tai käyttämäsi pelti on tavanomaista isompi, lisää aineksia puolella (150 g voita, 300 g sulatejuustoa ja 4 1/2 dl tomusokeria).
  6. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta.
  7. Leikkaa porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.18