Tiinan mehevä porkkanakakku – rakastettu suosikkiresepti
1 h
KA

Tiinan mehevä porkkanakakku – rakastettu suosikkiresepti
Porkkanakakku on todellinen klassikko. Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää taikinan ja herkullinen sulatejuustokuorrutus kruunaa koko komeuden. Katso myös videolta, kuinka helposti valmistuu pellillinen porkkanakakkua!
Ainekset (30 palaa)
Porkkanakakku
- 6munaa
- 6 dlsokeria
- 6 dlvehnäjauhoja
- 4 tlleivinjauhetta
- 3 tlvaniljasokeria
- 2 rklkanelia
- 9 dlporkkanaraastetta
- 300 gvoita (tai margariinia sulatettuna)
Porkkanakakun kuorrutus
- 100 gvoita
- 200 gsulatejuustoa (maustamaton)
- 3 dltomusokeria
Pinnalle
- 1/2 dlkookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta
Ravintosisältö / 100g — 331 kcal
Tee näin
1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min
Porkkanakakku leivotaan helposti näin:
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
- Valmista sillä aikaa kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee ohuelti. Jos haluat paksun kuorrutuksen tai käyttämäsi pelti on tavanomaista isompi, lisää aineksia puolella (150 g voita, 300 g sulatejuustoa ja 4 1/2 dl tomusokeria).
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti porkkanakakun jäähtyneelle pohjalle. Ripottele pinnalle halutessasi kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta.
- Leikkaa porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti kahvin tai teen kanssa.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.18