Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tiinan mehevä porkkanakakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Porkkanakakku on todellinen klassikko! Hienoksi raastettu porkkana mehevöittää taikinan ja sulatejuustokuorrutus kruunaa herkullisen leivonnaisen. Katso ohje ja kurkkaa leivontavinkit videolta!

23.9.2007
Reseptin ainekset
30 palaa
Pohja
6
munaa
6 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
4 tl
leivinjauhetta
3 tl
vaniljasokeria
2 rkl
kanelia
9 dl
porkkanaraastetta
300 g
voita (tai margariinia sulatettuna)
Kuorrutus
100 g
voita
200 g
sulatejuustoa (maustamaton)
3 dl
tomusokeria
Pinnalle
½ dl
kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta

Porkkanakakku – ohje:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, hienoksi raastettua porkkanaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita tasaiseksi.
  3. Vuoraa korkealaitainen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
  4. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
  5. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Huomaa, että kuorrutusta tulee ohuelti. Jos haluat paksun kuorrutuksen tai käyttämäsi pelti on tavanomaista isompi, lisää aineksia puolella (150 g voita, 300 g sulatejuustoa ja 4½ dl tomusokeria).
  6. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sulatejuusto sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Ripottele porkkanakakun pinnalle halutessasi kookoshiutaleita, pähkinä- tai mantelirouhetta.

Vinkki!

Tämän mehevän porkkanakakun maku paranee jääkaapissa, joten se on hyvä tehdä vaikka jo edellispäivänä valmiiksi ennen tarjoilua!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt