3,4(9)
Baba
2 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Baba on perinteinen korinteilla ja sukaateilla rikastettu ja rommilla kostutettu pääsiäispulla. Korkea leivonnainen koristellaan sokerivesikuorrutuksella ja tarjoillaan viipaloituna.
30.6.2005
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 kpl
2 dlkevytmaitoa
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
7 dlvehnäjauhoja
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
100 gkorintteja
100 gsukaatteja
150 gvoita
Kostutus
1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvettä
2 tlrommia
Kuorrutus
2 dltomusokeria
1 rklvettä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola sekä noin 2 dl vehnäjauhoja, jotta saat vellimäisen seoksen. Anna taikinan käydä peitettynä lämpimässä paikassa, kunnes se kuplii eli noin puoli tuntia.

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahto, vaniljasokeri, korintit ja sukaatit taikinajuureen. Alusta taikinaan loput jauhot sekä loppuvaiheessa pehmeä voi.

Voitele ja vuoraa huolellisesti leivinpaperilla yksi tai kaksi pyöreää, korkeaa vuokaa, esimerkiksi vanhaa metallista kahvipurkkia. Varmista ensin, että vuokasi mahtuvat uuniin. Voit käyttää myös tavallista rengasvuokaa. Taikinan tulisi täyttää vuoat puolilleen.

Peitä leivonnaiset liinalla ja anna niiden kohota lämpimässä noin tunnin ajan, kunnes taikina ulottuu lähes vuoan reunoille.

Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit peittää pinnan foliolla, jos baba uhkaa tummua liikaa.

Tee kostutusliemi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita jäähtyneeseen liemeen rommi.

Kumoa baba vuoastaan, puhdista vuoka ja pane leivonnainen takaisin. Kostuta baba liemellä ja anna vetäytyä hyvin.

Irrota leivonnainen vuoasta. Mittaa tomusokeri kuppiin ja lisää vettä tipoittain samalla sekoittaen, kunnes saat tanakan tahnan. Levitä kuorrutus baban pintaan.

Venäläinen tapa on leikata leivonnaisesta ensin hattu irti, kääntää sitten baba kyljelleen ja leikata huipulta viipaleita. Hatun voi laittaa takaisin suojaamaan babaa, jos sitä ei syödä kerralla.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo