Timjaminen tapenadelammas

Reseptin ainekset (6 annosta)
- 1000 glampaanfileetä
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 kplappelsiinia
- 1 1/2 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
- 1 1/2 0tapenadea eli oliivitahnaa
- 1 dltuoretta timjamia
Käsittele lampaan ulkofileet (noin 3 kpl) kalvottomiksi ja sivele ne kauttaaltaan öljyllä. Pese appelsiini huolellisesti, raasta kuorta teelusikallisen verran ja purista puolikkaasta mehu. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi ja puolita ne. Sivele mehu fileille ja mausta suolalla ja pippurilla. Hiero pintaan appelsiininkuoriraastetta. Levitä reilu kerros tapenadea jokaiselle fileelle ja nosta fileet päällekkäin.
Asettele päällimmäiseksi appelsiinipalat sekä reilusti timjaminoksia. Sido lampaanfileet puuvillalangalla kolmikerroksiseksi ”paistiksi” ja nosta matalaan uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Työnnä paistimittari keskimmäiseen fileeseen ja paista 125 asteessa noin 60-asteiseksi. Anna timjamisen tapenadelampaan jäähtyä folion alla hetken, poista sitten lanka ja leikkaa annospaloiksi.