Maku

Timjaminen tapenadelammas

2 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h 30 min
Timjamisen tapenadelampaan mehevyyden salaisuus piilee kolmessa tapenadella sivellyssä lammaskerroksessa! Kreikkalaishenkinen lammasherkku saa makua appelsiinista, timjamista ja oliivitahnasta.
GL
LA
MA
MU
4.3
1
Julkaistu 14.4.2007


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1000 glampaanfileetä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 1/2 0tapenadea eli oliivitahnaa
  • 1 dltuoretta timjamia
Tulosta

Käsittele lampaan ulkofileet (noin 3 kpl) kalvottomiksi ja sivele ne kauttaaltaan öljyllä. Pese appelsiini huolellisesti, raasta kuorta teelusikallisen verran ja purista puolikkaasta mehu. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi ja puolita ne. Sivele mehu fileille ja mausta suolalla ja pippurilla. Hiero pintaan appelsiininkuoriraastetta. Levitä reilu kerros tapenadea jokaiselle fileelle ja nosta fileet päällekkäin.

Asettele päällimmäiseksi appelsiinipalat sekä reilusti timjaminoksia. Sido lampaanfileet puuvillalangalla kolmikerroksiseksi ”paistiksi” ja nosta matalaan uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Työnnä paistimittari keskimmäiseen fileeseen ja paista 125 asteessa noin 60-asteiseksi. Anna timjamisen tapenadelampaan jäähtyä folion alla hetken, poista sitten lanka ja leikkaa annospaloiksi.

Tapenadea eli oliivitahnaa teet helposti itsekin monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Mittaa kulhoon 3 dl kivettömiä mustia oliiveja, pari kolme anjovisfileetä, muutama teelusikallinen kapriksia sekä noin 1 dl oliiviöljyä. Lisää joukkoon vielä valkosipulinkynsi, tilkka sitruunamehua ja tuoretta basilikaa tai oreganoa. Anna koneen käydä kunnes seos on muuttunut tahnaksi. Tarkista maku. Tapenade säilyy tiiviissä purkissa jääkaapissa noin viikon verran.
1 kommentti