Pääsiäismuna saa uuden ilmeen! Poimi 12 koristeluideaa hillityn graafisista runsaan värikkäisiin
Tee itse
Pääsiäismuna saa uuden ilmeen! Poimi 12 koristeluideaa hillityn graafisista runsaan värikkäisiin
Pääsiäismunan koristelussa mielikuvitus saa lentää! Kokosimme joukon inspiroivia ja helppoja pääsiäismunien koristeluvinkkejä, joissa hyödynnetään niin washi-teippiä, leikkitatuointeja kuin perinteisiäkin koristelumenetelmiä.
Julkaistu 7.4.2022
Meillä kotona

Lehdillä kuvioidut munat

Värjää keitetyt munat punakaalilla, mustikoilla, sipulinkuorilla ja vihreällä teellä. Kauniin kuvion saat painamalla korianterinlehden munaa vasten ja paketoimalla munan tiiviisti sukkahousun palaan. Upota munat väriliemeen ja anna värjäytyä yön yli. Katso ohjeet kananmunien värjäykseen!

Moderni pääsiäismuna betonista

Betoniset pääsiäismunat ovat minimalistin mieleen! Munien muotteina käytetään oikeita, tyhjennettyjä kananmunia. Munat voi koristella graafisilla kuvioilla tai jättää rouhean pelkistetyiksi. Kynsilakka sopii hyvin munien koristelemiseen – esimerkiksi kimaltavat lakat näyttävät tyylikkäiltä betonisen pääsiäismunan pinnalla.

Värikkäillä langoilla päällystetyt pääsiäismunat

Näissä pääsiäismunissa on sateenkaarien loistetta! Kauniin värikkäät pääsiäismunat valmistuvat helposti kieputtamalla lankoja munien ympärille. Käytä styrox- tai paperimassamunia ja hyödynnä koristelussa vaikka jämälankoja.

Somiksi töpötellyt pääsiäismunat

Pääsiäismunia maalataksesi sinun ei tarvitse olla rembrandt eikä picasso, sillä koristelu tehdään rennolla kädellä. Tarvitset vesiliukoisia maaleja, tuputus- tai muun pyöreäpäisen siveltimen, lankaa ja liimaa. Puhalla kananmunat tyhjiksi ja töpöttele täpliä pintaan. Kolmiulotteisuutta saat painamalla toiset palloset lähes edellisten päälle. Tee yhteensopivia munia liimaamalla lankavyö niiden ympäri.

Hauskat pääsiäismunat villalangasta

Nämä iloiset pääsiäismunat valmistuvat vaikka perheen pienimpien kanssa askarrellessa! Tarvitset vain villalankoja, ilmapalloja, sokeria ja vettä. Lankamunat näyttävät pehmeiltä, mutta yllättävät, kun kosketat niitä.

Taiteile tatuoinneilla

Varasta idea lastenkutsuilta ja koristele pääsiäismuna tatuointitarroilla, eli veden avulla kiinnitettävillä siirto­kuvilla. Kiinnitä siirtokuvat tyhjäksi puhalletun pääsiäismunan pintaan leikkitatuointipakkauksen ohjeen mukaan. Lasten leikkitatuointeja myyvät esimerkiksi lelukaupat, tyylikkäämpiä aikuisten versioita voit etsiä Etsystä.

Sapluunoin koristeltu pääsiäismuna

Työnnä kapea puutikku tyhjennetyn munan läpi ja aseta sinitarrapalat päihin pitämään munaa paikoillaan. Maalaa muna. Valmista sapluuna. Etsi esimerkiksi lehdestä, kirjasta tai netistä kaunis siluettikuva ja tulosta se printterillä sopivaan kokoon (noin 2 cm korkea ja leveä). Piirrä kuvan ääriviivat muovikalvoon (koko noin 4 x 4 cm). Leikkaa kuvio kynsisaksilla irti. Kiinnitä muovikalvo pääsiäismunaan teipillä. Ota maalia töpöttimeen ja paina sapluunan läpi. Poista sapluuna ja pyyhi se puhtaaksi. Jos haluat pääsiäismunaan ripustuslenkin, ota sentin pätkä rautalankaa ja taivuta toiseen päähän silmukka neulansilmäksi. Pujota nauha kaksinkentaisena pääsiäismunan läpi ja tee päihin solmut.

Koristele oksat virkatuilla pääsiäismunilla

Näitä voi innostua tekemään kokonaisen tusinan! Hyödynnä langanloput virkkaamalla niistä suloisia minimunia. Kokeile myös pörrö- tai kimallelankaa, jotka antavat hauskan ilmeen pääsiäismuniin.

Teipillä teemaan sopivaksi

Hanki askartelukaupasta massamunia ja washi-teippiä. Leikkaa teipistä paloja ja sommittele ne pääsiäismunan pintaan. Jos haluat käyttää munia asetelmassa, työnnä munien pohjiin tikut. Näin pääsiäismunia on helppo sommitella erilaisiin kukka-asetelmiin.

Pääsiäismunien koristelu serveteillä

Leikkaa haluamasi kuviot paperilautasliinasta ja irrota päällimmäinen, painettu kerros. Asettele kuviot tyhjäksi puhalletun pääsiäismunan pinnalle ja kiinnitä pienellä siveltimellä sekä decoupage-lakalla. Älä käytä liikaa lakkaa, ettei paperi rypisty. Anna kuivua. Halutessasi kirjoita paperisuikaleille pääsiäistoivotuksia ja kierrä ne rullalle varrastikun ympärille ja työnnä paperi munan sisään. Jätä tikun pää ulkopuolelle, jotta paperin toivotuksineen saa vedettyä ulos.

Kuorenpaloin koristeltu pääsiäismuna

Murentele maalatun kananmunan kuoria sopivan kokoisiksi paloiksi. Voit käyttää joko tyhjäksi puhalletun kananmunan tai keitetyn munan kuoria. Liimaa palat ehjän pääsiäismunan pintaan. Kirkkaaksi kuivuva liima on työhön parasta.

Yksinkertaisen kaunis pääsiäismuna

Pääsiäismuna on kaunis koriste jo sellaisenaan tai yksiväriseksi maalattuna. Esimerkiksi akryylimaali toimii munien maalaamisessa hyvin. Maalaa ensin pääsiäismunan ylä- tai alaosa ja anna kuivua kosketuskuivaksi. Maalaa sitten toinen puoli. Toista maalaus tarvittaessa haluamasi sävyn saavuttamiseksi.

Vinkki!

Jos haluat pääsiäismunien kestävän vuodesta toiseen, tyhjennä kananmunat ennen koristelua. Tee parsinneulalla pieni reikä munan kärkeen ja hieman isompi sen pohjaan. Puhalla voimakkaasti pienestä aukosta niin, että munan sisältö valuu kulhoon. Huuhtele ja anna kuivua. Kananmunien sisällön voi hyödyntää ruoanlaitossa.

Muokattu 7.4.22: Lisätty uusia kuvia ja koristeluideoita. Juttu on julkaistu alun perin 15.2.2018.

Kommentoi »