Askartele pääsiäismunat langasta
Tee itse
Askartele pääsiäismunat langasta
Hauskat ja kauniit pääsiäismunat syntyvät villalangasta, ilmapalloista, vedestä ja sokerista. Yksinkertaisia lankamunia on helppo tehdä perheen pienimpienkin kanssa.
Julkaistu 1.3.2016
Avotakka

Tärkillä kovetetut villalankamunat näyttävät pehmeiltä mutta yllättävät, kun kosketat niitä. Voit ripustaa pääsiäismunat vaikka pajunoksille.

Tarvikkeet:

  • villalankoja
  • vesi-ilmapalloja
  • ilmapallopumppu
  • sokeria
  • kiehuvaa vettä
  • sanomalehtiä tai muuta suojapaperia.

Näin teet pääsiäismunat langasta

1. Suojaa työalusta sanomalehdillä. Tee tahmea tärkki lisäämällä desi sokeria desiin kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut.

2. Leikkaa villalangasta 2–3 metriä pitkiä pätkiä. Kiedo langat vyyhdeiksi ja kasta yksitellen tärkkiin. Pyri kastelemaan lankavyyhti siten, ettei se mene kulhossa solmuun.

3. Pumppaa vesi-ilmapalloihin ilmaa ja solmi kiinni. Palloista ei tarvitse tehdä isoja, noin 8–10 sentin pituus riittää. Yritä saada palloista munan muotoisia. Älä täytä ilmapalloja vedellä. Kiedo villalanka ilmapallon ympärille ristiin rastiin. Kääntele palloa, jotta pääsiäismunaan ei jää suuria aukkoja.

4. Sido ilmapallon suuhun ompelulanka ja ripusta pallo kuivumaan esimerkiksi pyykkinarulle. Suojaa lattia sanomalehdillä. Voit kuivattaa pääsiäismunat myös pöydällä leivinpaperin päällä, mutta silloin joudut kääntelemään munia kuivumisen aikana pari kertaa. Kun langat ovat täysin kuivia ja kovia, puhkaise ilmapallo neulalla. Poista ilmapallon riekaleet villalankamunan sisältä.

Kommentoi »