Koristele koti pääsiäiseen! Ripusta virkatut pääsiäismunat oksille
Tee itse
Koristele koti pääsiäiseen! Ripusta virkatut pääsiäismunat oksille
Hyödynnä langanloput virkkaamalla niistä suloisia minimunia. Ripusta virkatut pääsiäismunat oksille maljakkoon.
Julkaistu 28.2.2017
Kotivinkki

Virkattu pääsiäismuna – tarvikkeet:

  • Virkkuukoukuille 2,5–3,5 sopivia puuvilla- tai villalankoja. Yhden 5 cm:n korkuisen munan virkkaamiseen tarvitset halkaisijaltaan noin 3 cm:n kokoisen minikerän tai noin 9 m lankaa. Yhdestä 50 g:n kerästä virkkaat monta samanväristä munaa.
  • virkkuukoukku nro 2,5–3,5 tai käsialan mukaan
  • askarteluvanua tai pumpulia täytteeksi.

Mallivirkkaus

Mallivirkkaus: virkataan puolipylväitä (pp) ohjeen mukaan.

2 puolipylvästä ylhäältä yhteen -kavennus: Kavennusta aloitettaessa koukulla on yksi silmukka eli edellinen valmis puolipylväs. Tee uusi silmukka työssä seuraavana olevaan silmukkaan kuin virkkaisit kiinteän silmukan, mutta jätä uusi silmukka koukulle = koukulla on 2 silmukkaa. Tee koukulle langankierto ja sitten uusi silmukka työssä seuraavana olevaan silmukkaan kuin virkkaisit pylvään, mutta jätä sekä langankierto että silmukka koukulle = koukulla on 2 s, 1 langankierto ja 1 s. Tee koukulle uusi langankierto ja vedä se nyt kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi. Työstä väheni 1 puolipylväs.

Virkattu pääsiäismuna valmistuu näin:

Tee lankalenkki kiertämällä lanka kahdesti etusormen ympäri. Kiristä lenkkiä heti pienemmäksi molemmista langanpäistä vetäen.

Aloita virkkaus näin:

1. krs: Tee lankalenkkiin 1 ketjusilmukka, 1 kiinteä silmukka, 1 puolipylväs ja 8 pylvästä = työssä on 10 s. Merkitse kerrosten vaihtuminen, että pysyt mukana kerrosten määrässä sekä silmukoiden lisäämisessä ja vähentämisessä. Jatka virkkaamista spiraalina eli siirry aina suoraan seuraavalle kerrokselle.

2. krs: Tee jokaiseen silmukkaan 2 pp = työssä on 20 pp.

3.–6. krs: Tee jokaiseen silmukkaan 1 pp.

7. krs: *Virkkaa 3 pp, virkkaa 4. ja 5. pp ylhäältä yhteen*, toista *–* yhteensä neljä kertaa = 16 pp. Täytä munaa vanulla ja jatka virkkausta.

8. krs: *Virkkaa 2 pp, virkkaa 3. ja 4. pp ylhäältä yhteen*, toista *–* yhteensä neljä kertaa = 12 pp. Täytä munaa jälleen vanulla ja jatka virkkaamista.

9. krs: *Virkkaa 2 pp ylhäältä yhteen*, toista *–* yhteensä kuusi kertaa = 6 pp. Lisää tarvittaessa vanua.

10. krs: *Virkkaa 2 pp ylhäältä yhteen*, toista *–* yhteensä kaksi kertaa. Hyppää yhden s:n yli ja tee seuraavaan piilosilmukka. Katkaise lanka ja vedä silmukan läpi.

Jos ripustat munan, jätä pidempi langanpää, joka toimii ripustuslankana. Jos ripustuslankaa ei tarvita tai jos haluat tehdä kaikkiin muniin samanlaisen ripustuslangan, jätä lyhyempi langanpää ja päättele se työn sisään.

Sovella ideaa! Hauskan ilmeen pääsiäismuniin saat pörrö- ja kimallelangoilla.

Vinkki!

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Kurkkaa hauskat ideat pääsiäismunien koristeluun.

Kommentoi »