Narsisseja, tulppaaneja vai herkkiä helmililjoja? Suositut pääsiäiskukat hurmaavat väriloistollaan sekä ruukussa että maljakossa
Piha ja puutarha
Narsisseja, tulppaaneja vai herkkiä helmililjoja? Suositut pääsiäiskukat hurmaavat väriloistollaan sekä ruukussa että maljakossa
Pääsiäiskukka on kuin kevään symboli ja kodin ensimmäinen väriläiskä pimeän talven jälkeen. Kokosimme yhteen suosituimpien pääsiäiskukkien hoito-ohjeet ja ihanat ideat istutuksiin!
14.3.2018
 |
Meillä kotona

Pääsiäiskukkien kuningatar: narsissi

Narsissit ovat ensimmäinen merkki siitä, että kevät koittaa pitkän talven jälkeen! Nämä keltaiset kaunottaret kuuluvat erottamattomasti myös pääsiäiseen.

Narsissi on kauniin värimaailmansa lisäksi myös monikäyttöisyytensä puolesta oivallinen pääsiäiskukka. Narsissisipuleista voi yhdistellä erilaisia istutuksia ja kimppuja oman mielen mukaan, vaikkei kovin kokenut viherpeukalo olisikaan.

Pääsiäisen alla myös pihan tai sisäänkäynnin voi koristella narsissi-istutuksilla. Mikäli säät vaikuttavat epävakailta, kannattaa lajikevalintoihin kiinnittää erityishuomiota. Pikkunarsissit ovat narsisseista kestävintä sorttia, sillä ne sietävät jopa pakkasasteita.

Tulppaani on suosittu pääsiäiskukka

Jos hankit vain yhden kimpun koko keväänä, osta pääsiäiseksi tulppaaneja! Tulppaanisesonki huipentuu pääsiäiseen, joten nämä kaunokaiset kuuluvat itseoikeutetusti pääsiäiskukkien joukkoon. Jos perinteiset tulppaanit alkavat eivät enää säväytä samalla tavalla kuin ennen, kukkakaupoista löytyy usein muitakin vaihtoehtoja; perusvalikoimiin on tullut runsaasti myös kerrannaisia ja ripsureunaisia tulppaaneja sekä elegantteja ranskalaisia tulppaaneja.

Tulppaaneissa on värivaihtoehtoja laidasta laitaan, joten jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa värien laajasta kirjosta. Jos et erityisemmin välitä väri-ilottelusta, kokoa hillitty pääsiäiskukkakimppu esimerkiksi keltaisista tai valkoisista tulppaaneista – tai vaikka näitä yhdistellen!

Leikkotulppaanit kestävät maljakossa edustuskelpoisina noin viikon, jolloin vesi kannattaa vaihtaa muutaman päivän välein. Lue jutustamme helpot vinkit leikkotulppaanien hoitoon ja kimppusi kukoistaa entistä pidempään!

Tulppaaneita voi hyödyntää kimppujen lisäksi myös muissa luovissa ja mielikuvituksellisissa asetelmissa. Poimi ihanat tulppaani-ideat kotiin tai keksi täysin uusia tapoja!

Jos kaipaat tulppaanien väriloistoa puutarhaan, tutustu jo hyvissä ajoin lajikkeisiin ja tulppaanien istutusohjeisiin.

Pääsiäiskukka helmililja on ilo silmälle

Hennoissa helmililjoissa on samaa herkkyyttä kuin kevään ensimmäisissä päivissä. Pienet ja pyöreän kellomaiset kukat ovat yleisimmin sinisiä tai valkoisia, mutta myös vaaleanpunaisia yksilöitä on saatavilla.

Pääsiäisen kukkaistutuksissa sipulit saavat jäädä rennosti näkyviin. Helmililjojen kanssa voi kokeilla täysin uudenlaisia tapoja hyödyntää niitä erilaisissa sipulikukka-asetelmissa.

Helmililjat kannattaa mahdollisuuksien mukaan nostaa kauniina päivinä ulos nauttimaan auringonpaisteesta, sillä sisällä kukat nuupahtavat nopeasti tai venyvät valon puutteessa pituutta. Sipulit voi myös istuttaa ulos kukinnan jälkeen.

Kommentoi »