Keväiset kukat tekevät pääsiäisen – omin jaloin seisova kimppu, herkkä pöytäkranssi ja 7 muuta ideaa kukkiviin pääsiäiskoristeisiin
Piha ja puutarha
Keväiset kukat tekevät pääsiäisen – omin jaloin seisova kimppu, herkkä pöytäkranssi ja 7 muuta ideaa kukkiviin pääsiäiskoristeisiin
Keväisistä leikkokukista ja taipuisista puunoksista saa aikaan suloisia koristeita, joilla tuot kotiin pääsiäisen tunnelmaa. Sido komeita kimppuja, askartele kransseja tai anna muutaman yksittäisen kukan kerätä kaikki huomio.
Tulppaani on klassinen pääsiäiskukka. Kaupasta ostettua tulppaanikimppua on helppo jalostaa omannäköiseksi. Lisää joukkoon pajun- tai koivunoksia, harsokukkaa ja pari neilikkaa, ja simppelin kaunis pääsiäiskimppu on valmis!
Ylösalaisin ripustettu kimppu muistuttaa muodollaan pääsiäisluutaa. Yhdistä kimppuun oksia, tulppaaneja ja vahakukkia. Mausta muutamalla hiussaniaisen oksalla ja kiinnitä kaunis naru ympärille. Käännä kimppu ylösalaisin ja kiinnitä kranssi seinään.
Korin täydeltä pääsiäistunnelmaa ilahduttaa pöydällä tai vaikka ulko-oven vieressä. Vuoraa kori meriheinällä tai muulla pehmukkeella ja laita pohjalle tyhjäksi puhallettuja munankuoria. Lisää koristeeksi kukkasipuleita ja juuri avautuneita tulppaaneja.
Oletko jo kuullut tulppaanihieronnasta? Hierotut tulppaanit ovat tämän keltaisena hehkuvan kranssin pääosassa. Koristele valmis kranssipohja pätkityillä pajunoksilla, tulppaaneilla, muutamalla skimmian oksalla, koristesulilla ja lankaköynnöksellä. Suihkuttele vedellä. Kranssi säilyy hyvänä, kun siirrät sen yöksi viileään tai ripustat ulko-oveen.
Yksittäisistä kukista saa yksinkertaisen, mutta näyttävän asetelman. Kokoa eripariset pikkumaljakot, -pullot ja -purkit yhteen. Asettele astioihin anemoneja, kukkivia oksia ja eukalyptuksen oksia.
Unohda maljakko ja aseta tanakka kimppu laakeaan astiaan! Omin jaloin seisovaan kimppuun tarvitse noin 15 tulppaania, 10 leikkonarsissia, taskuruohoa sekä pajun- ja koivunoksia. Sido oksat ja kukat spiraalin muotoon. Kierrä ympärille reilusti niininarua ja leikkaa varret samanpituisiksi. Kimppu pysyy pystyssä itsestään, kun varsia on riittävästi. Kaada vadille pari senttiä vettä. Katso täältä Saija Sitolahden ohjeet itsestään seisovaan tulppaanikimppuun.
Krookukset kuuluvat kevään ensimmäisiin kukkijoihin. Pienet kukat ovat kauniita sellaisenaan, joten anna niiden näkyä sipulia myöten. Siisti sipulit mullasta ja asettele ne läpinäkyvään astiaan, jonka pohjalla on koristekiviä. Kastele maltilla.
Keväisistä leikkokukista ja oksista askarreltu pöytäkranssi on pääsiäiskattauksen keskipiste. Kranssiin kannattaa hyödyntää maahan tippuneita oksia. Kurkkaa pöytäkranssin ohje ja opi sitomaan kranssi vaihe vaiheelta!
Keltaisen, vihreän ja ruskean sävyt tuovat pääsiäispöytään sopivan kiireetöntä tunnelmaa. Pienet kranssit on helppo kieputtaa taipuisista koivunoksista. Asettele koivunoksapesät pöydälle, täytä ne pääsiäismunilla ja ripottele sekaan hierottuja tulppaaneja ja pikkunarsisseja.
Kommentoi »