Kotivinkki

Pääsiäisen herkät kukkakoristeet

Pääsiäisen herkät kukkakoristeet
Valkoiset ja keltaiset kukat tekevät pääsiäisen. Nuuhki narsisseja, kokoa komea tulppaanikimppu ja askartele esteetikon pajunvitsat.
Julkaistu: 2.3.2017

Klassinen pääsiäiskukka on tietysti tulppaani, ja ranskalaiset tulppaanit ovat tulppaaneista komeimmat. Niiden varsi on pitkä, ja se venyy vielä lisää maljakossa. Pian pitkävartiset tulppaanit laskeutuvatkin rennosti alas maljakon reunalta. Jos haluat ryhdittää ranskalaisia tulppaaneja, asettele niiden tueksi maljakkoon tavallisia, lyhyempivartisia tulppaaneja.

Kylvä pääsiäiseksi kissanruohoa tai vehnänorasta. Rairuohoa rehevämpikasvuiset lajit suorastaan rehottavat vajaassa kahdessa viikossa. Vehnänoras on lehdiltään leveämpi ja tukevampi, kuvassa oleva kissanruoho taas sirompi ja kaartuvampi. Kissanruohoa myydään siemeninä markettien ja puutarhamyymälöiden viher- ja lemmikkiosastoilla. Sitä kasvatetaan myös kissoille, jotka pureskelevat ruohoa ruoansulatuksensa avuksi – ja toivon mukaan jättävät viherkasvit rauhaan!

Jouduta kasvukautta ja hyödä kukkaan koreanonnenpensaan oksia: leikkaa oksiin imupinta ja pane ne maljakkoon kuumaan veteen. Jos pihassa ei pensasta kasva, voit ostaa oksia myös kukkakaupasta. Kultahehkun pallomaiset kukat ovat hauska pari onnenpensaalle.

Pienet sipulikukat ovat herkkiä kevään airuita. Saat asetelmalle näköä ja kokoa, kun asettelet kukkia juuttinarulla yhteen sidottuihin lasipulloihin. Tutun pääsiäiskukan, ’Tête-à-Tête’-narsissin seurana on lumikelloja.

Sipulikukkien juuret ovat kauniit. Pese hyödetyt kukkasipulit huolellisesti ja pane ne pulloon niin, että sipuli ei kosketa vettä mutta juuret ylettyvät vesirajaan.

Lasten pajunvitsat saavat olla kirjavia ja vähän vinksallaan, mutta aikuinen nauttii koruttomammasta versiosta. Sido pajunvitsaan muutama valkoinen höyhen ohuella metallilangalla, ja kaunis sisustusoksa on valmis.

Yksikin narsissi vie mielen kevääseen. Keltainen narsissi on suosituin pääsisiäiskukka, muita narsisseja ostetaan selvästi vähemmän. Värit vaihtelevat täysvalkoisesta keltaiseen ja aprikoosin tai lohenpunaisen sävyihin.

Sitruunat toimivat luonnollisina kukkamaljakoina ja osana asetelmaa. Leikkaa hattu pois ja työnnä leikkokukka hedelmälihaan. Sitruunan kosteus ja happamuus sopivat kukille. Kuvassa jaloleinikki ja freesia.

Lisää ideoita pääsiäiseen

Kommentoi »