Tulppaanihieronta – uusi kukkakikka? Ei vaan vanha tapa, jolla teet tulppaaneista näyttäviä! Floristimestari vinkkaa ohjeet

Tulppaanihieronta – uusi kukkakikka? Ei vaan vanha tapa, jolla teet tulppaaneista näyttäviä! Floristimestari vinkkaa ohjeet
Tulppaanihieronta kuulostaa erikoiselta, mutta kyse onkin hauskasta tavasta tehdä kukkakimpusta aivan uuden näköinen. Tulppaanien terälehtiä on avattu jo vuosikymmeniä sitten, mutta nyt moni viherpeukalo intoilee taas vanhasta kikasta!
Julkaistu: 18.2.2021

Joko törmäsit somessa veikeään sanaan tulppaanihieronta? Tämän talven hauskimmassa tulppaani-ilmiössä on kyse siitä, että terälehtiä hellästi kääntämällä tulppaaneista saa entistäkin näyttävämpiä.

– Hieronta kuvaa kikkaa hauskasti, koska terälehtiä kannattaa käsitellä hellin käsin tunnustellen, jotteivat ne lohkea, floristimestari Saija Sitolahti Järvenpään Kukkatalosta sanoo.

Vanhempani perustivat kukkakaupan vuonna 1979, ja silloin he avasivat tulppaaneja esimerkiksi hautavihkoihin.
Saija Sitolahti
Liljoja, orkideoja? Ei vaan tulppaaneja! Kun terälehdet avaa, tulppaanit muuttuvat ihan erinäköisiksi.
Valitse hierottavaksi tulppaaneja, joiden terälehdet ovat jo avautuneet. Tiukkoja nuppuja on vaikea avata.

Sitolahti kertoo, että kyse on vanhasta ilmiöstä, joka on nyt taas noussut pinnalle.

– Tulppaaneja on avattu jo ainakin 1970-luvulla ja varmaan sitä ennenkin. Vanhempani perustivat kukkakaupan vuonna 79, ja silloin he avasivat tulppaaneja esimerkiksi hautavihkoihin.

Mitkä ovat floristimestarin vinkit tulppaanihierontaan?

  • Valitse hierottavaksi tulppaaneja, jotka ovat jo venähtäneet ja joiden kukinto on auennut. Tiukasti nupullaan olevia terälehtiä on nimittäin hankala avata ilman, että ne murtuvat.
  • Pullauta kuppimaiset terälehdet varovasti ulospäin. Jos terälehti murtuu, sen nestekierto häiriintyy eikä kukka kestä kovin kauan kauniina. Muuten avaamisesta ei ole tulppaaneille haittaa.
Instagramissa kuvia avatuista tulppaaneista löytää esimerkiksi avainsanoilla #tulppaanihieronta, #tulipmassage ja #tulpanmassage.
Kommentoi »