Pikkunarsissin kasvatus ja hoito
Piha ja puutarha
Pikkunarsissin kasvatus ja hoito
Pienikukkainen tête à tête -narsissi sietää hyvin viileää säätä ja pakkasta. Istuta narsissit parvekkeelle tai ovenpieleen reilun kokoisiksi ryhmiksi. Jos ostat ruukkukukat kaupasta, totuta ne ulkoilmaan muutaman päivän ajan.
Julkaistu 26.2.2016
Viherpiha

Näin onnistut pikkunarsissin kasvatuksessa ja hoidossa

Paikka

Pikkunarsissit ovat vaatimattomia kasvupaikan suhteen. Runsaimmin ne kukkivat auringossa, mutta viihtyvät hyvin myös puolivarjoisella paikalla, kuten puiden alustoilla sekä perennapenkeissä. Kukkiessaan lehtipuiden tyvellä narsissit saavat runsaasti valoa, kun puiden lehdet ovat vasta puhkeamassa.

Multa

Narsissit kasvavat hyvin tavallisessa puutarhamaassa ja ruukussa kukkamullassa. Seisovaa vettä ja varsinkaan talvimärkyyttä ne eivät kuitenkaan siedä. Istuta pikkunarsissit ja muut pienisipuliset lajikkeet syksyllä puutarhaan tai pimeässä ja viileässä paikassa talvetettaviin ruukkuihin tai laatikoihin.

Hoito

Narsissit hyötyvät kevätkosteudesta. Kuivina keväinä ja alkukesinä ne tarvitsevat kastelua niin avomaalla kuin ruukussakin. Voit lisätä keväällä veden joukkoon myös kastelulannoitetta. Älä leikkaa lehtiä kukinnan jälkeen, sillä niiden avulla narsissit varastoivat ravinteita sipuliin seuraavaa kevättä varten.

’Tête à Tête’ -narsissin kukinta kestää pitkään viileällä terassilla. Sen luvataan kestävän jopa 10 asteen pakkasta.

Lue lisää

Kommentoi »