Ihanat tulppaani-ideat kotiin – näin käytät kevään kaunottaria luovasti erilaisissa asetelmissa ja kimpuissa
Piha ja puutarha
Ihanat tulppaani-ideat kotiin – näin käytät kevään kaunottaria luovasti erilaisissa asetelmissa ja kimpuissa
Aina yhtä ihanat tulppaanit ilahduttavat maljakossa, mutta saat niistä myös paljon muutakin. Kauniit koristeet ja asetelmat tuovat kevään tuntua kotiin.

Tulppaani-ideat: 7 ihastuttavaa kimppua ja koristetta

Kevättä rinnassa

Koristeelliset papukaijatulppaanit tuovat kimppuihin näyttävyyttä myös raikkaan vihreässä värissä. Sommittele tulppaaneista, neilikoista, eukalyptuksen ja mimosan oksista romanttisen rönsyilevä asetelma.

Kukkiva jäälyhty

Vähän nuutuneetkin tulppaanit saavat uuden elämän, kun laitat ne jäälyhtyyn. Voit myös lisätä lyhtyyn luonnosta löytämiäsi oksia, käpyjä tai vaikkapa sammalta. Laita tulppaani ylösalaisin ämpäriin ja kiinnitä reunoista pyykkipojalla. Täytä ämpäri varoen, vähän kerrallaan vedellä. Huljuttele ilmakuplat pois ja anna jäätyä. Pieniin vuokiin voit jäädyttää kukkia tai käpyjä ja yhdistää kimpaleet kiinnitysnaruilla rimpsuksi.

Kattilan kaunottaret

Yhdistä heleät pastellisävyt ja viileän kaunis eukalyptus. Tulppaanikimppu säilyy pidempään, kun siirrät sen yöksi viileään ja vaihdat veden pari kertaa viikossa.

Akvaariorakkautta

Asettele tulppaanit maljakkoon uudella tavalla. Pitkävartiset tulppaanit ojentavat kauniisti jäseniään korkeassa lasimaljassa.

Yhdistele värejä

Täydellisen maljakon saat isosta lasisesta hillopurkista. Jos sinulla on useampi kimppu tulppaaneja kotona, voit myös näin koota viimeiset hyvinä säilyneet kukat kauniisti yhteen.

Vanhasta uutta

Tuunaa vanhasta säilykepurkista tulppaanikimpulle maljakko. Poista etiketti ja kääräise huopakankaasta leikattu kaistale narulla purkin ympärille. Kun leikkaat tulppaanien varret lyhyiksi, ne näyttävät virkeämmiltä pidempään.

Uutta virtaa

Ota syksyn kuivakukat uudelle kierrokselle ja yhdistä ne tulppaaneihin, neilikoihin ja eukalyptuksen oksiin. Lopputuloksena on näyttävä asetelma, jossa yhdistyvät kaikki vuodenajat.

1 kommentti