Kevättä rinnassa! Sommittelimme 6 kukka-asetelmaa, jotka saavat kevään tulvimaan kotiin
Piha ja puutarha
Kevättä rinnassa! Sommittelimme 6 kukka-asetelmaa, jotka saavat kevään tulvimaan kotiin
Keväinen kukka-asetelma voi koostua vain muutamasta versosta tai olla vallaton kukkien ryöppy. Mikä näistä kuudesta asetelmasta saa kevään kuplimaan sinun rinnassasi?

1. Jo muutama varsi riittää

Seinälautanen, Järvenpään Kukkatalo. Vitran Rotary-tarjotin, Stockmann.

Korosta yksittäisten kukkien luonnetta korvaamalla maljakko oksa- tai tikkunipulla. Jo muutama varsi riittää herkkään asetelmaan. Pätki varrastikut sopivan pituisiksi, ja niputa ne kuminauhoilla. Nippu joustaa, kun työnnät kukkavarret tikkujen väleihin. Katso, että varret ylettyvät pohjaan asti, jotta ne saavat varmasti vettä. Matalassa astiassa veden määrää kannattaa tarkkailla usein. Tässä nipussa on yhdistetty ängelmää, preeriaeustomaa ja freesian nuppuja. Peitä kuminauhat lopuksi nahka- tai koristenauhalla.

2. Kuplassa kukkii

Lasipallo, Stockmann. Fix-massa, ruusujarautalanka.fi.

Lasipallossa kukat ovat esillä kuin vitriinissä. Laita pallon pohjalle mytty kanaverkkoa tai pieni kukkasiili. Tarvittaessa siilin tai verkkomytyn voi kiinnittää fix-massalla. Peitä siili tai verkko lehdellä tai oksalla. Siroilla mimosan ja vahakukan oksilla palloon saa runsautta, josta olemukseltaan herkkä, mutta raskas leinikki nousee näyttävästi esille. Kokonaisuudesta tulee tasapainoinen, kun jätät palloon riittävästi myös tyhjää tilaa.

3. Huoleton rönsyilijä

Bottoms Up -vaasi, Royaldesign.fi. Hayn Soft Edge -jakkara, Formverk. Seinällä Saija Sitolahden ja Maru Lemmetyn kukkakortteja, Järvenpään Kukkatalo.

Rönsyilevä ja huoleton kimppu on varma ilahduttaja. Yhdistele rentoja kruunuvuokkoja ja tulppaaneja sekä olemukseltaan topakoita hyasintteja, voimakkaasti kerrottua germiniä ja preeriaeustomaa. Kimpun muotoa on helpompi hallita kasvutavoiltaan erilaisilla kukilla. Eukalyptuksen oksat lisäävät kimppuun liikettä.

4. Muhkeaa ja kevyttä

Jo muutamasta toisiinsa sopivasta varresta saa kauniin sommitelman. Valitse matalahko astia ja kiinnitä fix-massalla kukkasiili sopivaan kohtaan astian pohjaan. Asettele muhkeat kerrotut germinit paikalleen ja etene seuraavaksi kevyempiin kultapalloihin. Sovittele peikonpähkinän eloisat oksat kukkien lomaan ja lisää lopuksi unelman kevyet versot. Jos asetelmaa on tarkoitus katsoa joka puolelta, muista käännellä sitä työn edetessä.

Astia, Järvenpään kukkatalo.

5. Värikäs kevätkimara

Luo raikas kevätkimara yhdistelemällä erikokoisia ja -värisiä kukkia maljakkoon, jossa on reiällinen kansi eli asettelupohja valmiina. Muutamasta näyttävästä tulppaanista, freesiasta ja koisonmarjasta syntyy runsaus, jota helmihyasintit ja mustikanvarvut täydentävät. Lyhennä kukat terävällä veitsellä sopivaan mittaan ja asettele maljakkoon. Jos varret ovat ohuita, laita samaan reikään useita kukkia. Vaihda lakastuneet kukat uusiin, sillä varvut kestävät pitkään ja saattavat iloksesi kukkiakin. Vie maljakko yöksi viileään.

Maljakko, Järvenpään Kukkatalo.

6. Vähemmän, mutta näyttävämpää

Kukkia ei tarvitse valtavaa massaa, kun sijoittelet heleät tulppaanit ja unikot ilmavasti. Lisää mukaan heisiä ja hyödettyjä kirsikan tai muun kukkivan puun oksia. Nyt saa kevät tulla!

2 kommenttia