Kevään sipulikukat uudella tavalla. Poimi ideat kevääksi!
Piha ja puutarha
Kevään sipulikukat uudella tavalla. Poimi ideat kevääksi!
Reippaat sipulikasvit tuovat kevään. Etsi kukkien pariksi rosoista betonia ja kulunutta puuta.
13.3.2017
 |
Avotakka
Eksotiikkaa pihamaalla. Kevätkurjenmiekan siniset kukat herättävät huomion eksoottisella olemuksellaan. Toisinaan kukkaa saa myös taimiruukuissa. Aseta taimipotti ruukkuun ja peitä valkeilla koristekivellä. Tine K:n kulho ja jakkara, Nougat. Peltitarjotin on toimittajan, mutta vastaavaa myy Peroba.
Ilo pitkästä ilosta. Kerrannaiskukkaiset tulppaanit ilahduttavat maljakossa ja puutarhassa pidempään kuin yksinkertaisin kukin kukkivat. Kauneus korostuu kun asetat yksittäisen tulppaanin vadille. Voit myös koota kukista asetelman erikokoisiin pulloihin tai yhden kukan maljakoihin. 
Kohti valoa. Kevätkurjenmiekka kukkii aikaisin, jo huhti–maaliskuussa, ja matalampana kuin muut kurjenmiekat. Lehdet ovat kapeat, heinämäiset ja kasvavat kukinnan jälkeen pituutta. Puutarhassa kevätkurjenmiekat kaipaavat aurinkoisen kasvupaikan, joka läpäisee vettä.
Sievästi sikin sokin. Kokoa puulaatikoista, ruukuista ja taimista asetelma parvekkeen, kuistin tai sisäänkäynnin iloksi. Kaiken ei tarvitse olla tip top, sillä pieni keskeneräisyys, ruukkupinot ja taimipotit luovat rentoa tunnelmaa. Bloomingvillen vaaleanpunainen ruukku, Cilla's. Valkoiset keramiikka-astiat ja kori, Nougat. Saviruukut ja peltipurkit, Granit. Burgon & Ballin käsin tehdyt työvälineet Alku ja juuri.
Ruukkuistutusten sipulit voi kukinnan jälkeen siirtää ulos. Sipuleita voi istuttaa myös syksyisin puutarhaan muiden sipulikukkien tapaan. 
Maan sini. Herkät idänsinililjat viihtyvät puutarhassa monivuotisina kevätkukkijoina ja leviävät vanhoissa puutarhoissa laajoiksi alueiksi. Idänsinililjaa myydään keväisin myös taimiruukuissa, joista niitä voi istuttaa ruukkuihin tai lasipurkkeihin. Pese juuret paljaiksi ja sujauta sipulit lasipurkkiin. Vahapaperi ja oliivisaippua, Granit. Punostabletti Nougat. Bambukulho ja kynsiharja Cilla's.
Kukkivat kynttilät. Sipulikukista saat siroja pöytäkoristeita, kun puhdistat sipulit mullasta ja laitat tuikuille tarkoitettuun kynttilänjalkaan tai lasiin. Sipulin voi tukea meriheinällä, jolloin se pysyy paremmin pystyssä. Betoniset tuikkukipot Granit. Sakset Nelson Garden.
Siroa ja runsasta. Sarjatähdikki on pieni sipulikukka, joka viihtyy metsäpuutarhassa. Joskus sitä saa myös keväisin hyödettynä taimiruukuissa. Ihastuttava kerrannaiskukkainen tulppaani on 'Mount Tacoma'.
Ryhmä valkoista ja sinistä. Kerrannaiskukkainen tulppaani 'Mount Tacoma', sarjatähdikki, helmililja ja kevätkurjenmiekka ovat kaikki monivuotisia sipulikasveja, joten istuta ne kukinnan jälkeen puutarhaan, lannoita ja kastele kertaalleen. Sipulit keräävät voimia kesän, kehittävät seuraavan vuoden kukka-aiheet ja vaipuvat syksyllä lepoon herätäkseen keväällä taas.

Lue lisää:

Kommentoi »