Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rahkainen rulla

Rahkakääretorttu – kuohkea pohja kätkee sisäänsä hedelmäisen raikkaan täytteen

28 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 min

Rahkakääretorttu on nopea valmistaa ja siitä riittää isommallekin porukalle. Hedelmäinen rahkatäyte valmistuu helposti valmiiksi maustetusta mango-passiorahkasta.

10.4.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4
munaa (huoneenlämpöistä)
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (2 dl)
vispi- tai kuohukermaa
1 prk (200 g)
mango-passiorahkaa (esim. Valio)
1 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tomusokeria

Rahkakääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (noin 35 × 42 cm) ja levitä tasaiseksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  3. Ripottele sokeria tasaiseksi kerrokseksi puhtaalle leivinpaperille. Ota kypsä torttupohja uunista ja kumoa sokerin päälle. Irrota leivinpaperi heti varovasti vetäen, mutta jätä se pohjan päälle, kunnes se on jäähtynyt.
  4. Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, rahka ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
  5. Levitä täyte kääretorttupohjalle ja kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Jätä sauma alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin maustumaan tunniksi.
  6. Laita rahkakääretorttu tarjoiluvadille ja viimeistele tomusokerilla.

Vinkki!

Voit käyttää rahkakääretortun täytteeksi myös muuta maustettua rahkaa, kuten sitruunarahkaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt