


Rahkainen rulla
Rahkakääretorttu – kuohkea pohja kätkee sisäänsä hedelmäisen raikkaan täytteen
28 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 8 min
Rahkakääretorttu on nopea valmistaa ja siitä riittää isommallekin porukalle. Hedelmäinen rahkatäyte valmistuu helposti valmiiksi maustetusta mango-passiorahkasta.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4
munaa (huoneenlämpöistä)
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 prk (2 dl)
vispi- tai kuohukermaa
1 prk (200 g)
mango-passiorahkaa (esim. Valio)
1 rkl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tomusokeria
Rahkakääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (noin 35 × 42 cm) ja levitä tasaiseksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Ripottele sokeria tasaiseksi kerrokseksi puhtaalle leivinpaperille. Ota kypsä torttupohja uunista ja kumoa sokerin päälle. Irrota leivinpaperi heti varovasti vetäen, mutta jätä se pohjan päälle, kunnes se on jäähtynyt.
- Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto, rahka ja sokerit tasaiseksi seokseksi.
- Levitä täyte kääretorttupohjalle ja kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Jätä sauma alle. Kääri torttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin maustumaan tunniksi.
- Laita rahkakääretorttu tarjoiluvadille ja viimeistele tomusokerilla.
Vinkki!
Voit käyttää rahkakääretortun täytteeksi myös muuta maustettua rahkaa, kuten sitruunarahkaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat