


Aurinkoa kahvipöytään
Mangokääretorttu kätkee kierteisiinsä paahdettua valkosuklaata ja mehukkaita mangopaloja
3 h 46 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 3 h 6 min
Mangokääretortun täytteenä hurmaavat paahdetulla valkosuklaalla maustettu jogurttivaahto ja raikkaat säilykemangopalat. Pyöräytä raikas rulla vaikka keväiseen kahvipöytään – tällä yllätät kaikki!
Reseptin ainekset
12 annosta
3
munaa
1 dl
sokeria
½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
200 g
valkosuklaata
3
liivatelehteä
1 tlk (400 g/240 g)
mangopaloja mehussa
1 dl
turkkilaista jogurttia tai rahkaa
½ dl
kermaa tai vaniljakastiketta
Mangokääretorttu − ohje:
- Tee täyte. Rouhi valkosuklaa veitsellä. Levitä rouhe leivinpaperin päälle pellille. Paahda 175-asteisessa uunissa 4–5 minuuttia, kunnes palat ovat kevyesti ruskistuneet. Vahdi, ettei suklaa pala.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Valuta mangopalat, ja mittaa 1,5 dl mehua kattilaan. Jatka vedellä, jos mehua ei ole riittävästi.
- Kumoa valkosuklaat kiehuvan kuumaan mangomehuun. Sekoita, kunnes suklaa on liuennut mehuun.
- Kiehauta 1 rkl vettä toisessa kattilassa ja ota pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet veteen. Sekoita liivateseos suklaaseokseen. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita jogurtti ja kerma joukkoon. Siirrä täyte jääkaappiin noin 20 minuutiksi.
- Vatkaa pohjan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet ja kääntele taikina sekaisin. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Kumoa torttupohja puhtaalle leivinliinalle. Irrota paistopaperi, mutta jätä se pohjan päälle, kunnes se on jäähtynyt.
- Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle vasta, kun se tuntuu sekoitettaessa paksulta. Ripottele mangopalat päälle. Kääri torttu rullalle. Jätä sauma alle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa. Viimeistele tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat