
Kanapata uunissa × 4 – ”Parasta kanaruokaa ikinä!” ja muut maukkaat suosikit
Kanapata valmistuu helposti uunissa isommallekin porukalle. Hauduta kermainen, sitruunainen tai tomaattinen pata. Anna hautua rauhassa ja nauti mureasta lopputuloksesta.
Lempeän kermainen
Helppo kanapata haudutetaan kermaisessa liemessä. Pata valmistuu helposti paistileikkeistä ja höystetään pikkusipuleilla. Murea broileripata saa makua yrteistä, sinapista, hunajasta ja sitruunasta.

Perinteinen kukkopata
Kukkoa viinissä on helppo ranskalainen klassikkoruoka, jonka resepti on lukijoidemme ehdoton suosikki. ”Tuli kyllä varsinainen elämys. Isännän kommentti: parasta kanaruokaa ikinä”, reseptiä testannut lukija kommentoi ja toinen komppaa: ”Erittäin hyvä resepti. Tein ensimmäistä kertaa ja onnistui, vieraat pitivät.”
Kanapata saa punaviinistä täyteläisen maun. Mukaan perinteiseen herkkuun tulee myös porkkanaa ja purjoa.

Sitruunan raikastama
Broileripadassa muhivat broilerin mehevät reisipalat, sitruunat ja pikkusipulit. Liemeen sujautetaan myös oliiveja, jotka antavat ihanan umamisen maun. Juustoiset perunat kypsyvät uunissa yhtä aikaa broileripadan kanssa.

Ranskalainen hurmuripata
Lyonin kana eli poulet au vinaigre on perinteinen ranskalainen ruokalaji, jota kutsutaan myös etikkakanaksi. Hapokas etikka, mehukkaat broilerinkoivet ja täyteläinen ranskankerma solmivat täydellisen makuliiton.
