


Uunissa haudutettu
Lyonin kana – ranskalainen klassikko on niin hyvää, että himoiset sitä uudelleen ja uudelleen
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Lyonin kana eli poulet au vinaigre on perinteinen ranskalainen ruokalaji, jota kutsutaan myös etikkakanaksi. Hapokas etikka, mehukkaat broilerinkoivet ja täyteläinen ranskankerma solmivat täydellisen makuliiton.
Reseptin ainekset
4 annosta
Lyonin kana
1
sipuli
3–4
valkosipulinkynttä
3 rkl
voita
800 g
broilerinkoipia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
tomaattipyreetä
1½ dl
ranskalaista punaviinietikkaa (esim. Maille)
1
laakerinlehti
2½ dl
kanalientä
1 prk (200 g)
ranskankermaa
½ rku
rakuunaa (hienonnettuna)
Lisäksi
1 rkl
öljyä (vuoan voiteluun)
½ rku
rakuunaa
Lyonin kana – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna puolet voista pannulla. Ruskista broilerinkoivet siinä kauttaaltaan. Siirrä ne öljyttyyn uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää pannulle loput voista ja hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita, kunnes ne hieman pehmenevät.
- Lisää tomaattipyree, etikka ja laakerinlehti. Nosta levyn lämpötilaa ja anna etikan sihahtaa ja kiehahtaa kunnolla. Keitä 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi kanaliemi ja ranskankerma sekä rakuuna. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos vuokaan broilerinkoipien päälle.
- Siirrä vuoka 200-asteiseen uuniin ja hauduta Lyonin kanaa ilman kantta noin 45 minuuttia, kunnes kastike on saostunut ja koivet saaneet kunnolla väriä. Peitä vuoka tarvittaessa foliolla kypsennyksen loppuvaiheessa.
Vinkki!
Voit valmistaa Lyonin kanan halutessasi myös liedellä padassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat