


Maukas pataruoka
Kermainen kanapata – lempeän täyteläinen uuniruoka hautuu mureaksi lähes itsestään
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kermainen kanapata valmistuu helposti paistileikkeistä ja höystetään pikkusipuleilla. Murea broileripata saa makua yrteistä, sinapista, hunajasta ja sitruunasta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kermainen kanapata
600 g
broilerin paistileikkeitä
1 ps (350 g)
salottisipuleita (tai muita pikkusipuleita)
2–3
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
5 dl
vettä
1 prk (2 dl)
ruoka- tai kuohukermaa
1½ rkl
kanafondia (tai 1 kanaliemikuutio)
2 rkl
hunajaa
1–2 tl
(dijonin)sinappia
1 rkl
timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1
sitruunan mehu
Kermainen kanapata – ohje:
- Ota paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Kuori salottisipulit, halkaise isommat. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
- Kuumenna öljy padassa. Ruskista paistileikkeet siinä kauttaaltaan. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja kääntele, kunnes nekin saavat väriä.
- Lisää pataan vesi, kerma ja mausteet ja sekoita.
- Siirrä pata 225-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä 15 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 45 minuuttia. Lisää vettä kypsennyksen aikana tarvittaessa.
- Tarjoa kermainen kanapata esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa.
Vinkki!
Voit ruskistaa paistileikkeet ja sipulit myös paistinpannulla ja laittaa uunivuokaan tai pataan sen jälkeen ja lisätä lopuksi muut raaka-aineet enne uuniin siirtämistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat