Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Maukas pataruoka

Kermainen kanapata – lempeän täyteläinen uuniruoka hautuu mureaksi lähes itsestään

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Kermainen kanapata valmistuu helposti paistileikkeistä ja höystetään pikkusipuleilla. Murea broileripata saa makua yrteistä, sinapista, hunajasta ja sitruunasta.

8.4.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
Kermainen kanapata
600 g
broilerin paistileikkeitä
1 ps (350 g)
salottisipuleita (tai muita pikkusipuleita)
2–3
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
5 dl
vettä
1 prk (2 dl)
ruoka- tai kuohukermaa
1½ rkl
kanafondia (tai 1 kanaliemikuutio)
2 rkl
hunajaa
1–2 tl
(dijonin)sinappia
1 rkl
timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1 rkl
rosmariinia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
1
sitruunan mehu

Kermainen kanapata – ohje:

  1. Ota paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Kuori salottisipulit, halkaise isommat. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
  3. Kuumenna öljy padassa. Ruskista paistileikkeet siinä kauttaaltaan. Mausta paistileikkeet suolalla ja pippurilla. Lisää loppuvaiheessa sipulit ja kääntele, kunnes nekin saavat väriä.
  4. Lisää pataan vesi, kerma ja mausteet ja sekoita.
  5. Siirrä pata 225-asteisen uunin alaosaan ja kypsennä 15 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 45 minuuttia. Lisää vettä kypsennyksen aikana tarvittaessa.
  6. Tarjoa kermainen kanapata esimerkiksi riisin tai perunoiden kanssa.

Vinkki!

Voit ruskistaa paistileikkeet ja sipulit myös paistinpannulla ja laittaa uunivuokaan tai pataan sen jälkeen ja lisätä lopuksi muut raaka-aineet enne uuniin siirtämistä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt