Maku

Kukkoa viinissä (Coq au vin)

1 h 10 min
4
23

Kukkoa viinissä (Coq au vin)

GL
MU
23
4
Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka. Kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa punaviinistä täyteläisen maun. Viinikukko on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2000 gbroilerin rintaleikkeitä (6 kpl)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 3 rklvoita
  • 75 gpekonia
  • 250 gsalottisipulia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 2 kplporkkanaa
  • 200 gtuoreita herkkusieniä
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 5 dlpunaviiniä
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 1 tltimjamia
  • 3 rklpersiljaa (silputtuna)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kukkoa viinissä valmistuu näin:

Kuivaa broileripalat talouspaperiin ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista broilerinpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen uunivuokaan.

Kuori sipulit. Paloittele halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori ja pilko porkkanat. Puhdista herkkusienet tarvittaessa ja halkaise isoimmat halutessasi. Hienonna valkosipulit.

Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen pannulla ja kumoa pataan.

Lisää viini, laakerinlehdet ja timjami.

Anna viinikukon hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.

Tarkista maku, koristele kanapata persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin, perunoiden tai maalaisleivän kera.

Vinkki!

Haudutusliemeksi kukkoa viinissä- pataan sopii edullinen punaviini.
 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä