Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkoa viinissä (Coq au vin)

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka. Kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa punaviinistä täyteläisen maun. Viinikukko on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

17.5.2010
Reseptin ainekset
6 annosta
2000 g
broilerin rintaleikkeitä (6 kpl)
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
3 rkl
voita
75 g
pekonia
250 g
salottisipulia
1/2 kpl
purjoa
2 kpl
porkkanaa
200 g
tuoreita herkkusieniä
4 kpl
valkosipulinkynttä
5 dl
punaviiniä
3 kpl
laakerinlehteä
1 tl
timjamia
3 rkl
persiljaa (silputtuna)

Kukkoa viinissä valmistuu näin:

Kuivaa broileripalat talouspaperiin ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista broilerinpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen uunivuokaan.

Kuori sipulit. Paloittele halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori ja pilko porkkanat. Puhdista herkkusienet tarvittaessa ja halkaise isoimmat halutessasi. Hienonna valkosipulit.

Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen pannulla ja kumoa pataan.

Lisää viini, laakerinlehdet ja timjami.

Anna viinikukon hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.

Tarkista maku, koristele kanapata persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin, perunoiden tai maalaisleivän kera.

Haudutusliemeksi kukkoa viinissä- pataan sopii edullinen punaviini.  

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt