4(133)
Kukkoa viinissä (Coq au vin)
Gluteeniton
Munaton
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Kukkoa viinissä on ranskalainen klassikkoruoka. Kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa punaviinistä täyteläisen maun. Viinikukko on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Reseptin ainekset
6 annosta
2000 gbroilerin rintaleikkeitä (6 kpl)
2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
3 rklvoita
75 gpekonia
250 gsalottisipulia
1/2 kplpurjoa
2 kplporkkanaa
200 gtuoreita herkkusieniä
4 kplvalkosipulinkynttä
5 dlpunaviiniä
3 kpllaakerinlehteä
1 tltimjamia
3 rklpersiljaa (silputtuna)

Kukkoa viinissä valmistuu näin:

Kuivaa broileripalat talouspaperiin ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista broilerinpalat ja pekoni parissa erässä. Siirrä lihat pataan tai kannelliseen uunivuokaan.

Kuori sipulit. Paloittele halkaistu, huuhdeltu purjo. Kuori ja pilko porkkanat. Puhdista herkkusienet tarvittaessa ja halkaise isoimmat halutessasi. Hienonna valkosipulit.

Kuullota kaikki kasvikset vuorotellen pannulla ja kumoa pataan.

Lisää viini, laakerinlehdet ja timjami.

Anna viinikukon hautua kannen alla liedellä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia tai 150-asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia.

Tarkista maku, koristele kanapata persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin, perunoiden tai maalaisleivän kera.

Haudutusliemeksi kukkoa viinissä- pataan sopii edullinen punaviini.  

25 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo