Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sitruuna-kanapata ja parmesaaniperunat

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Broileripadassa muhivat broilerin mehevät reisipalat, sitruunat, oliivit ja pikkusipulit. Juustoiset perunat kypsyvät uunissa yhtä aikaa broileripadan kanssa. 

17.2.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
broilerin koipireisiä (reisipaloja)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1/2
sitruuna (luomu, viipaleina)
1 dl
tuoretta timjamia (1/3 ruukkua)
1–2
laakerinlehteä
8
sipulia (pikkusipulia)
1/2 dl
sitruunamehua
1 dl
oliiveja (kivettömiä)
Parmesaaniperunat
8
perunaa (yleis- tai jauhoinen)
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa (hiutaleita)
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 rkl
lehtipersiljaa (silputtuna)

Sitruuna-kanapata – ohje:

  1. Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulit.
  3. Paista broilerit rasvassa kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan. Kaada pannulle vesi, murenna sekaan liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi broileripalojen päälle.
  4. Lisää valkosipulit, porkkanat ja sitruunaviipaleet. Tee timjamista kimppu ja sido se paistonarulla padan kahvaan. Pudota kimppu pataan. Lisää laakerinlehdet.
  5. Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia. Peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 30 minuuttia.
  6. Kuori pikkusipulit, ruskista ne pannulla öljyssä ja kumoa pataan.  Lisää sitruunamehu ja oliivit. Jatka padan kypsennystä noin 15 minuuttia. 

Parmesaaniperunat – ohje:

  1. Kuori ja puolita perunat. Kääntele perunat öljyssä ja levitä uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet.
  3. Lisää perunoihin parmesaani ja paista niitä vielä 5 minuuttia. Viimeistele perunat persiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt