


Sitruuna-kanapata ja parmesaaniperunat
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Broileripadassa muhivat broilerin mehevät reisipalat, sitruunat, oliivit ja pikkusipulit. Juustoiset perunat kypsyvät uunissa yhtä aikaa broileripadan kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
broilerin koipireisiä (reisipaloja)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2
porkkanaa
3
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1/2
sitruuna (luomu, viipaleina)
1 dl
tuoretta timjamia (1/3 ruukkua)
1–2
laakerinlehteä
8
sipulia (pikkusipulia)
1/2 dl
sitruunamehua
1 dl
oliiveja (kivettömiä)
Parmesaaniperunat
8
perunaa (yleis- tai jauhoinen)
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa (hiutaleita)
1/4 tl
mustapippuria
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
1 rkl
lehtipersiljaa (silputtuna)
Sitruuna-kanapata – ohje:
- Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna valkosipulit.
- Paista broilerit rasvassa kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan. Kaada pannulle vesi, murenna sekaan liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada liemi broileripalojen päälle.
- Lisää valkosipulit, porkkanat ja sitruunaviipaleet. Tee timjamista kimppu ja sido se paistonarulla padan kahvaan. Pudota kimppu pataan. Lisää laakerinlehdet.
- Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia. Peitä pata kannella ja jatka kypsentämistä 30 minuuttia.
- Kuori pikkusipulit, ruskista ne pannulla öljyssä ja kumoa pataan. Lisää sitruunamehu ja oliivit. Jatka padan kypsennystä noin 15 minuuttia.
Parmesaaniperunat – ohje:
- Kuori ja puolita perunat. Kääntele perunat öljyssä ja levitä uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kevyesti ruskistuneet.
- Lisää perunoihin parmesaani ja paista niitä vielä 5 minuuttia. Viimeistele perunat persiljalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat