


Pääsiäispöytään
Karitsan ulkofilee paistuu pannulla hetkessä ja saa seurakseen sydänsalaattia
2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min
Karitsan ulkofilee on muodoltaan ohut ja leveä, joten se kypsyy pannulla todella nopeasti. Sitruuna-salviamarinadi sopii hyvin miedon karitsanlihan marinoimiseen.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
karitsan ulkofileetä
voita ja rypsiöljyä (paistamiseen)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Sitruuna-salviamarinadi
½ dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
2
valkosipulinkynttä
½ dl
tuoretta salviaa (hienonnettuna)
1 tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
Lisäksi
2
sydänsalaattia
½ rkl
rypsiöljyä (paistamiseen)
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/3 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
Karitsan ulkofilee − ohje:
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Poista ulkofileistä mahdolliset kalvot. Pane fileet muovi- tai pakastuspussiin ja kaada marinadi sekaan. Anna maustua vähintään 2 tuntia.
- Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
- Kuumenna voi-öljyseos pannulla. Paista fileitä 4–6 minuuttia, käännä puolessa välissä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta lihat vadille ja peitä foliolla. Anna vetäytyä kevyesti peitettynä 10 minuuttia.
- Leikkaa sydänsalaatit pitkittäin halki. Paista ne nopeasti kuumalla pannulla. Mausta balsamiviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
- Leikkaa lihat viipaleiksi. Tarjoa valkosipulirisoton (resepti seuraavalla aukeamalla) ja sydänsalaattien kanssa.
Vinkki!
Työnnä paistolämpömittari fileen keskelle paistettaessa. Kun mittari näyttää 52–54 astetta, fileiden kypsyys on medium. Kypsän fileen sisälämpötila on 60 astetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat