Maku

Marinoitua keltajuurta ja fetaa

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Mahtavan värinen ja makuinen marinoitu keltajuuri sopii kuin nakutettu pääsiäismenun alkuruoaksi.
0
0


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 500 gkeltajuuria
  • mimis versoseosta (yksi rasia)
  • 150 gfetaa

Marinadi

  • 1 kplsitruunan mehu
  • 1 tlhunajaa
  • ½ dlneitsyt oliiviöljyä
  • rosmariinin oksa
  • valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tulosta

Keitä keltajuuren suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori keltajuuret ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini ja valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki marinaadin ainekset keskenään ja lisää keltajuuri viipaleet marinaadiin. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään. Laita tarjoilulautaselle mimis versoja ja asettele muutama keltajuuri viipale versojen päälle. Murustele annoksen päälle fetaa haluamasi määrä. Ripottele keltajuurien marinadia hiukan pinnalle.

Annokset ovat tarkoituksella pienet, jos haluat isommat alkupala salaatit riittää annoksesta neljälle.
Kommentoi »