Marinoitua keltajuurta ja fetaa
3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
3 h Mahtavan värinen ja makuinen marinoitu keltajuuri sopii kuin nakutettu pääsiäismenun alkuruoaksi.
0
Julkaistu 30.3.2015

Marinoitua keltajuurta ja fetaa
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 500 gkeltajuuria
- mimis versoseosta (yksi rasia)
- 150 gfetaa
Marinadi
- 1 kplsitruunan mehu
- 1 tlhunajaa
- ½ dlneitsyt oliiviöljyä
- rosmariinin oksa
- valkosipulin kynsi
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Keitä keltajuuren suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori keltajuuret ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini ja valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki marinaadin ainekset keskenään ja lisää keltajuuri viipaleet marinaadiin. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään. Laita tarjoilulautaselle mimis versoja ja asettele muutama keltajuuri viipale versojen päälle. Murustele annoksen päälle fetaa haluamasi määrä. Ripottele keltajuurien marinadia hiukan pinnalle.
Annokset ovat tarkoituksella pienet, jos haluat isommat alkupala salaatit riittää annoksesta neljälle.