


Marinoitua keltajuurta ja fetaa
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Mahtavan värinen ja makuinen marinoitu keltajuuri sopii kuin nakutettu pääsiäismenun alkuruoaksi.
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
keltajuuria
1 rs
versosekoitusta (esim. Mimis)
150 g
fetaa
Marinadi
1
sitruunan mehu
1 tl
hunajaa
½ dl
neitsyt oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
1
valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä keltajuuren suolatussa vedessä kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Kuori keltajuuret ja leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Hienonna rosmariini ja valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki marinaadin ainekset keskenään ja lisää keltajuuri viipaleet marinaadiin. Anna marinoitua vähintään muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään. Laita tarjoilulautaselle mimis versoja ja asettele muutama keltajuuri viipale versojen päälle. Murustele annoksen päälle fetaa haluamasi määrä. Ripottele keltajuurien marinadia hiukan pinnalle.
Annokset ovat tarkoituksella pienet, jos haluat isommat alkupala salaatit riittää annoksesta neljälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat