Kotivinkki

Lime curd -rahkaa ja makeita manteleita

30 min
0
0

Lime curd -rahkaa ja makeita manteleita

Täyteläinen rahka on perinteistä pashaa raikkaampi jälkiruoka. Granaattiomena ja mantelilastut kruunaavat herkun.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 2 dlvaahtoutuvaa kermaa
  • 1limetin raastettu kuori
  • 500 gmaitorahkaa
  • 1 dllime curdia eli limettitahnaa tai
  • lemon curdia eli sitruunatahnaa
  • 1 rkllimetin mehua

Sokeripaahdetut mantelit

  • 3 dlmantelilastuja
  • 4 rkl
  • 1 rklvettä

Lisäksi

  • 1granaattiomena

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Aloita valmistamalla sokeripaahdetut mantelit. Sekoita kulhossa mantelilastut, sokeri ja vesi.
2. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda manteleita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.
3. Vaahdota kerma. Pese limetin pinta huolellisesti ja raasta vihreä kuori kermavaahdon joukkoon. Lisää kulhoon myös rahka, lime curd ja limetin mehu. Sekoita tasaiseksi.
4. Halkaise granaattiomena ja kopistele siemenet kulhoon. Jaa annosmaljoihin granaattiomenan siemeniä, rahkaa ja jäähtyneitä mantelilastuja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä