Lime curd -rahkaa ja makeita manteleita
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Täyteläinen rahka on perinteistä pashaa raikkaampi jälkiruoka. Granaattiomena ja mantelilastut kruunaavat herkun.
KA
5
Kuvat
Julkaistu 22.6.2015

Lime curd -rahkaa ja makeita manteleita
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- 2 dlvaahtoutuvaa kermaa
- 1limen raastettu kuori
- 500 gmaitorahkaa
- 1 dllime curdia tai lemon curdia
- 1 rkllimen mehua
Sokeripaahdetut mantelit
- 3 dlmantelilastuja
- 4 rkl
- 1 rklvettä
Lisäksi
- 1granaattiomena
1. Aloita valmistamalla sokeripaahdetut mantelit. Sekoita kulhossa mantelilastut, sokeri ja vesi.
2. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda manteleita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kullanruskean värin.
3. Vaahdota kerma. Pese limen pinta huolellisesti ja raasta vihreä kuori kermavaahdon joukkoon. Lisää kulhoon myös rahka, lime curd ja limen mehu. Sekoita tasaiseksi.
4. Halkaise granaattiomena ja kopistele siemenet kulhoon. Jaa annosmaljoihin granaattiomenan siemeniä, rahkaa ja jäähtyneitä mantelilastuja.