Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Sherryllä maustettu mantelikeitto

30 min

Täyteläinen mantelikeitto on ihana ruokahalun herättäjä. Kurkuma antaa pääsiäiskeitolle sen hohtavan keltaisen värin.

13.4.2017
Reseptin ainekset
6 pientä annosta
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
2 dl
hienojakoisia mantelijauhoja
½ tl
kurkumaa
1 ½ dl
kuivaa sherryä
5 dl
kasvislientä
2 dl
vaalean leivän sisälmystä (murennettuna)
½
sitruuna (luomu)
1 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
2 tl
ruokokidesokeria
Päälle
3 rkl
mantelilastuja (paahdettuna)
1 rkl
tuoretta timjamia
3 rkl
oliiviöljyä
½ tl
mustapippuria

Mantelikeitto – ohje:

  1. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi pinnoitetussa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää mantelijauhot ja kurkuma. Kuullota hetki mutta varo polttamasta.
  3. Kaada joukkoon sherry ja anna sen lähes kokonaan haihtua. Lisää kasvisliemi ja murennettu leipä.
  4. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää keittoon sitruunaviipaleet, timjami ja sokeri.
  5. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa, sokeria tai nestettä.
  6. Viimeistele keitto paahdetuilla mantelilastuilla, timjamilla, öljytilkalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa mantelikeitto alkukeittona.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt