Maku

Sherryllä maustettu mantelikeitto

30 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen
Täyteläinen mantelikeitto on ihana ruokahalun herättäjä. Trendimauste kurkuma antaa pääsiäiskeitolle sen hohtavan keltaisen värin.
MA
MU
VE
3.33
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (6 pientä annosta)

  • 2 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 dlhienojakoisia mantelijauhoja
  • 1/2 tlkurkumaa
  • 1 1/2 dlkuivaa sherryä
  • 5 dlkasvislientä
  • 2 dlvaalean leivän sisälmystä (murennettuna)
  • 1/2 kplsitruuna (luomu)
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 tlruokokidesokeria

Päälle

  • 3 rklmantelilastuja (paahdettuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi pinnoitetussa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää mantelijauhot ja kurkuma. Kuullota hetki mutta varo polttamasta.

Kaada joukkoon sherry ja anna sen lähes kokonaan haihtua. Lisää kasvisliemi ja murennettu leipä.

Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää keittoon sitruunaviipaleet, timjami ja sokeri.

Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa, sokeria tai nestettä.

Viimeistele keitto paahdetuilla mantelilastuilla, timjamilla, öljytilkalla ja mustapippurilla.

Tarjoa mantelikeitto alkukeittona.

MITÄ PIDIT?
3.33