


Sherryllä maustettu mantelikeitto
30 min
Täyteläinen mantelikeitto on ihana ruokahalun herättäjä. Kurkuma antaa pääsiäiskeitolle sen hohtavan keltaisen värin.
Reseptin ainekset
6 pientä annosta
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
oliiviöljyä
2 dl
hienojakoisia mantelijauhoja
½ tl
kurkumaa
1 ½ dl
kuivaa sherryä
5 dl
kasvislientä
2 dl
vaalean leivän sisälmystä (murennettuna)
½
sitruuna (luomu)
1 rkl
tuoretta timjamia (silputtuna)
2 tl
ruokokidesokeria
Päälle
3 rkl
mantelilastuja (paahdettuna)
1 rkl
tuoretta timjamia
3 rkl
oliiviöljyä
½ tl
mustapippuria
Mantelikeitto – ohje:
- Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulisilppu läpikuultavaksi pinnoitetussa kattilassa tilkassa öljyä. Lisää mantelijauhot ja kurkuma. Kuullota hetki mutta varo polttamasta.
- Kaada joukkoon sherry ja anna sen lähes kokonaan haihtua. Lisää kasvisliemi ja murennettu leipä.
- Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se viipaleiksi. Lisää keittoon sitruunaviipaleet, timjami ja sokeri.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoitellen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa, sokeria tai nestettä.
- Viimeistele keitto paahdetuilla mantelilastuilla, timjamilla, öljytilkalla ja mustapippurilla.
- Tarjoa mantelikeitto alkukeittona.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat