Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Syötävä seppele

Lohisashimi on näyttävä aloitus aterialle – kranssin kruunaa raikas fenkoli-sitrussalsa

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Lohisashimi saa seurakseen raikkaan ja hapokkaan fenkoli-sitrussalsan. Asettele kalapalat ja salsa vadille kauniiksi kranssiksi.

10.4.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
tuoretta nahatonta lohifileetä (selkäpala)
2 tl
inkiväärimurskaa seesamiöljyssä (Pirkka)
½ tl
suolaa
½
limen mehu
Fenkoli-sitrussalsa
1
appelsiini
1
verigreippi
1
lime tai ½ sitruuna
½
fenkoli
½
punasipulia
1
vihreä chilipalko
1 tl
hunajaa
⅓ tl
suolaa
Viiimeistely
1 rkl
seesaminsiemeniä
⅓ rku
korianteria
(vihreä chili)

Lohisashimi ja fenkoli-sitrussalsa − ohje:

  1. Valmista ensin sitrussalsa. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi ja edelleen suupaloiksi. Purista leikatuista sitruksista mehu talteen.
  2. Huuhtele fenkoli ja leikkaa se ohuen ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla.
  3. Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, poista kalvot ja siemenet, leikkaa pieniksi paloiksi. Yhdistä salsan ainekset kulhossa. Lisää hunaja, suola ja sitrusmehu.
  4. Leikkaa lohifileestä noin 0,5 sentin paksuisia viipaleita ja leikkaa ne tasakokoisiksi suupaloiksi. Mausta kalapalat inkiväärimurskalla, suolalla ja limemehulla.
  5. Levitä kalat tarjoilulautaselle kranssin muotoon. Lusikoi sitrussalsaa päälle. Nosta kylmään maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
  6. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Viimeistele kranssi seesaminsiemenillä ja korianterilla sekä halutessasi chiliviipaleilla. Tarjoa alkuruokana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt