Syötävä seppele
Lohisashimi on näyttävä aloitus aterialle – kranssin kruunaa raikas fenkoli-sitrussalsa
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Lohisashimi saa seurakseen raikkaan ja hapokkaan fenkoli-sitrussalsan. Asettele kalapalat ja salsa vadille kauniiksi kranssiksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
tuoretta nahatonta lohifileetä (selkäpala)
2 tl
inkiväärimurskaa seesamiöljyssä (Pirkka)
½ tl
suolaa
½
limen mehu
Fenkoli-sitrussalsa
1
appelsiini
1
verigreippi
1
lime tai ½ sitruuna
½
fenkoli
½
punasipulia
1
vihreä chilipalko
1 tl
hunajaa
⅓ tl
suolaa
Viiimeistely
1 rkl
seesaminsiemeniä
⅓ rku
korianteria
(vihreä chili)
Lohisashimi ja fenkoli-sitrussalsa − ohje:
- Valmista ensin sitrussalsa. Kuori ja leikkaa sitrukset kalvottomiksi lohkoiksi ja edelleen suupaloiksi. Purista leikatuista sitruksista mehu talteen.
- Huuhtele fenkoli ja leikkaa se ohuen ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla.
- Kuori ja hienonna punasipuli. Halkaise chili, poista kalvot ja siemenet, leikkaa pieniksi paloiksi. Yhdistä salsan ainekset kulhossa. Lisää hunaja, suola ja sitrusmehu.
- Leikkaa lohifileestä noin 0,5 sentin paksuisia viipaleita ja leikkaa ne tasakokoisiksi suupaloiksi. Mausta kalapalat inkiväärimurskalla, suolalla ja limemehulla.
- Levitä kalat tarjoilulautaselle kranssin muotoon. Lusikoi sitrussalsaa päälle. Nosta kylmään maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla kauniin ruskeiksi. Viimeistele kranssi seesaminsiemenillä ja korianterilla sekä halutessasi chiliviipaleilla. Tarjoa alkuruokana.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat