


Itse tehty rahka – oletko koskaan kokeillut valmistaa pehmeää maitorahkaa?
2 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 30 min
Oletko tehnyt maitorahkaa itse? Pehmeä maitorahka valmistuu myös kotikonstein. Tarvitset vain maitoa ja piimää, kattilan, siivilän, harsoliinan ja hieman aikaa.
Reseptin ainekset
noin 600 g
1 l
täysmaitoa
2 l
piimää
Itse tehty rahka – ohje:
- Kaada maito kattilaan ja lämmitä koko ajan hämmentäen noin 40-asteiseksi.
- Lisää piimä ja jatka lämmitystä, kunnes hera alkaa erottua. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kaada seos harsolla vuorattuun siivilään ja anna valua noin puoli tuntia.
- Lusikoi rahka rasiaan ja säilytä jääkaapissa. Rahka on valmista nautittavaksi heti valutuksen jälkeen. Itse tehty rahka säilyy jääkaapissa noin viikon.
Innostuitko? Kokeile valmistaa myös viiliä! Itse tehty viili on samettista ja sopivan hapanta. Yön yli huoneenlämmössä tekeytynyt viili siirretään aamulla jääkaappiin. Iltapäivällä viili on valmista nautittavaksi. Nappaa itse tehdyn viilin resepti täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat