Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Viili

24 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 24 h 0 min

Itse tehty viili on samettista ja sopivan hapanta. Yön yli huoneenlämmössä tekeytynyt viili siirretään aamulla jääkaappiin. Iltapäivällä viili on valmista nautittavaksi. Testaa sinäkin

8.9.2010
Reseptin ainekset
8 annosta
200 g
viiliä (rasvaa 3,5 %)
12 dl
täysmaitoa

Viili – ohje:

  1. Notkista viili eli ”siemen” ja jaa se tasan kahdeksaan kulhoon.
  2. Lisää jokaiseen kulhoon 1½ dl maitoa samalla haarukalla hyvin vatkaten.
  3. Peitä kulhot lautasilla, liinalla tai foliolla.
  4. Jätä tekeytymään huoneenlämpöön yön yli. Tässä ajassa viilin rakenne muuttuu sopivaksi.
  5. Siirrä viilit aamulla jääkaappiin, jossa ne säilyvät noin viikon. Jätä halutessasi yksi viilikulho seuraavan viilierän siemeneksi.
  6. Nauti viili esimerkiksi marjojen kanssa.

Vinkki!

Viilin pinnalle muodostuu paksumpi ja tasaisempi rasvakerros, jos käytät homogenoimatonta maitoa (esim. luomutäysmaitoa). Uusi viili onnistuu helpommin tuoreesta viilistä, jonka rasvaprosentti on yli 3 %.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt