


Viili
24 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 24 h 0 min
Itse tehty viili on samettista ja sopivan hapanta. Yön yli huoneenlämmössä tekeytynyt viili siirretään aamulla jääkaappiin. Iltapäivällä viili on valmista nautittavaksi. Testaa sinäkin
Reseptin ainekset
8 annosta
200 g
viiliä (rasvaa 3,5 %)
12 dl
täysmaitoa
Viili – ohje:
- Notkista viili eli ”siemen” ja jaa se tasan kahdeksaan kulhoon.
- Lisää jokaiseen kulhoon 1½ dl maitoa samalla haarukalla hyvin vatkaten.
- Peitä kulhot lautasilla, liinalla tai foliolla.
- Jätä tekeytymään huoneenlämpöön yön yli. Tässä ajassa viilin rakenne muuttuu sopivaksi.
- Siirrä viilit aamulla jääkaappiin, jossa ne säilyvät noin viikon. Jätä halutessasi yksi viilikulho seuraavan viilierän siemeneksi.
- Nauti viili esimerkiksi marjojen kanssa.
Vinkki!
Viilin pinnalle muodostuu paksumpi ja tasaisempi rasvakerros, jos käytät homogenoimatonta maitoa (esim. luomutäysmaitoa). Uusi viili onnistuu helpommin tuoreesta viilistä, jonka rasvaprosentti on yli 3 %.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat