Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lammasmureke

1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min

Karitsan jauhelihasta valmistuu helppo ja maukas kreikkalaistyylinen mureke, kun murekerulla täytetään fetalla ja oliiveilla. Lammasmureke maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä!

Reseptin ainekset
6 annosta
Mureketaikina
200 g
kermaviiliä
1 kpl
maalaisleipäviipaletta (eli 1/2 dl, raastettuna)
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
700 g
lampaan jauhelihaa (karitsan)
1 kpl
munaa
1/2 dl
tuoretta timjamia (silputtuna)
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Täyte
120 g
oliiveja (kivettömiä, kalamata, puolitettuna)
200 g
fetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioituna)
Voiteluun
1 rkl
rypsiöljyä

Valmista lammasmureke näin:

Sekoita kulhossa kermaviili ja leipäraaste.

Kuullota sipulit pannulla voissa.

Lisää kaikki mureketaikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele murekeseos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle oliivit ja feta. Kääri rullaksi pitkältä sivulta lähtien.

Paista lammasmureketta 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes mureke on kypsä.

Viipaloi lammasmureke ja tarjolle kukkakaalimuusin kera.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt