Lammasmureke

1 h
5
0

Lammasmureke

Karitsan jauhelihasta valmistuu helppo ja maukas kreikkalaistyylinen mureke, kun murekerulla täytetään fetalla ja oliiveilla. Lammasmureke maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä!
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Mureketaikina

  • 200 gkermaviiliä
  • 1 kplmaalaisleipäviipaletta (eli 1/2 dl, raastettuna)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 700 glampaan jauhelihaa (karitsan)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Täyte

  • 120 goliiveja (kivettömiä, kalamata, puolitettuna)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioituna)

Voiteluun

  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista lammasmureke näin:

Sekoita kulhossa kermaviili ja leipäraaste.

Kuullota sipulit pannulla voissa.

Lisää kaikki mureketaikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele murekeseos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle oliivit ja feta. Kääri rullaksi pitkältä sivulta lähtien.

Paista lammasmureketta 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes mureke on kypsä.

Viipaloi lammasmureke ja tarjolle kukkakaalimuusin kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä