Maku

Lammasmureke

1 h
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
35 min
Karitsan jauhelihasta valmistuu helppo ja maukas kreikkalaistyylinen mureke, kun murekerulla täytetään fetalla ja oliiveilla. Lammasmureke maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä!
4.4
0
Julkaistu 16.4.2015


Reseptin ainekset (6 annosta)

Mureketaikina

  • 200 gkermaviiliä
  • 1 kplmaalaisleipäviipaletta (eli 1/2 dl, raastettuna)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 700 glampaan jauhelihaa (karitsan)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Täyte

  • 120 goliiveja (kivettömiä, kalamata, puolitettuna)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioituna)

Voiteluun

  • 1 rklrypsiöljyä
Tulosta

Valmista lammasmureke näin:

Sekoita kulhossa kermaviili ja leipäraaste.

Kuullota sipulit pannulla voissa.

Lisää kaikki mureketaikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele murekeseos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle oliivit ja feta. Kääri rullaksi pitkältä sivulta lähtien.

Paista lammasmureketta 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes mureke on kypsä.

Viipaloi lammasmureke ja tarjolle kukkakaalimuusin kera.

Kommentoi »