Maku

Lammasmureke

1 h
5
0

Karitsan jauhelihasta valmistuu helppo ja maukas kreikkalaistyylinen mureke, kun murekerulla täytetään fetalla ja oliiveilla. Lammasmureke maistuu muulloinkin kuin pääsiäisenä!
Tulosta
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (6 annosta)

Mureketaikina

  • 200 gkermaviiliä
  • 1 kplmaalaisleipäviipaletta (eli 1/2 dl, raastettuna)
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 700 glampaan jauhelihaa (karitsan)
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Täyte

  • 120 goliiveja (kivettömiä, kalamata, puolitettuna)
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %) (kuutioituna)

Voiteluun

  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min
MITÄ PIDIT?
5