Kukkakaalimuusi
35 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
15 minTäyteläinen, upottavan pehmeä kukkakaalimuusi valmistuu helposti perunamuusin tapaan. Tätä haluat lisäkkeeksi!
GL
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.4.2015

Kukkakaalimuusi
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2 kplkukkakaalia (eli noin 1 kg)
- 2 dlkasvislientä
- 100 gvoita
- 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl, raastettuna)
- 1/2 tlsuolaa
- 1/4 tlvalkopippuria
Valmista kukkakaalimuusi näin:
Pilko kukkakaalit kukinnoiksi.
Keitä kukkakaaleja kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
Valuta kukkakaalit siivilässä, kumoa ne takaisin kattilaan ja soseuta ne.
Lisää voi, juustoraaste ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.
Tarjoile kukkakaalimuusi esimerkiksi lammasmurekkeen kera.
* Jos muusi on löysää, lisää juustoraastetta.