Maku

Kukkakaalimuusi

35 min
GL
4.25
0

Täyteläinen, upottavan pehmeä kukkakaalimuusi valmistuu helposti perunamuusin tapaan. Tätä haluat lisäkkeeksi!
Tulosta
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplkukkakaalia (eli noin 1 kg)
  • 2 dlkasvislientä
  • 100 gvoita
  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (2 dl, raastettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista kukkakaalimuusi näin:

Pilko kukkakaalit kukinnoiksi.

Keitä kukkakaaleja kasvisliemessä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. 

Valuta kukkakaalit siivilässä, kumoa ne takaisin kattilaan ja soseuta ne.

Lisää voi, juustoraaste ja mausteet. Soseuta tasaiseksi.

Tarjoile kukkakaalimuusi esimerkiksi lammasmurekkeen kera.

* Jos muusi on löysää, lisää juustoraastetta.

MITÄ PIDIT?
4.25