Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Uusi lempirisotto

Valkosipulirisotto − paahdetut valkosipulit antavat risotolle upean maun

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Valkosipulirisotto on täydellinen pari lampaanlihalle. Kokonaisena paahdetut valkosipulit maustavat risoton lempeästi. Mascarponen kanssa soseutettu lehtipersilja värjää risoton vihertäväksi.

9.4.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
3
kokonaista valkosipulia
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
1 rku
lehtipersiljaa
½ prk (à 250 g)
mascarponea
100 g
parmesaanijuustoa
1
salottisipuli
2 rkl
oliiviöljyä
4 dl
risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1½ l
kana- tai kasvislientä
1 tl
mustapippuria

Valkosipulirisotto − ohje:

  1. Paahda valkosipulit. Leikkaa valkosipuleista kärki pois niin, että kynnet tulevat näkyviin. Laita valkosipulit pieneen uunivuokaan leikattu pinta ylöspäin. Valuta öljyä ja ripottele suolaa päälle. Paahda uunissa 200 asteessa 30–40 minuuttia. Peitä vuoka loppuvaiheessa foliolla, jotta valkosipulien pinta ei pala.
  2. Ota valkosipulit uunista, anna jäähtyä hetki. Purista pehmenneet kynnet kuorista sauvasekoittimen kulhoon, lisää lehtipersilja ja mascarpone. Soseuta tasaiseksi. Raasta parmesaani.
  3. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipulia isossa kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin.
  4. Lisää kuumaa kanalientä noin 2 dl. Sekoita ja anna liemen imeytyä. Lisää sen jälkeen lientä 1 dl kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin välillä sekoittaen ennen uuden kauhallisen lisäämistä. Keitä risotto napakan kypsäksi, noin 20 minuuttia.
  5. Lisää valkosipuliseos ja juustoraaste. Lisää tarvittaessa lientä, risoton pitää olla puuromaisen löysää.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt