


kaikki munat pesässä
Soijamarinoitu munasalaatti − asettele umamiset kananmunat hauskasti tarjolle silmusalaattipesiin
6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min
Salaattisekoitus, pikkuparsat ja avokado tuovat kevään vihreyden vadille. Soijamarinadi antaa kanamunille täyteläisen umamisen maun ja kauniin ruskean pinnan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (100 g)
vihreitä pikkuparsoja
1
avokado
1 ps (150 g)
salaattisekoitusta
noin 100 g
ituja tai versoja (esim. Silmusalaattia)
½ tl
sormisuolaa
Soijamarinoidut munat
4
munaa
1½ dl
soijaa (tavallinen tai kevyt)
1 dl
vettä
½ dl
miriniä
½ tl
chilihiutaleita
Kastike
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
2 tl
(karkeaa) dijonsinappia
⅓ tl
suolaa
Marinoitu munasalaatti − ohje:
- Laita munat ensin marinoitumaan. Keitä munia 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja upota munat kylmään veteen jäähtymään. Kuori munat.
- Sekoita soija, vesi, mirin ja chilihiutaleet kulhossa. Pane munat liemeen ja anna marinoitua 6 tuntia.
- Mittaa kastikkeen ainekset ja sekoita ne keskenään.
- Huuhtele parsat. Keitä parsoja vähässä vedessä pari minuuttia tai paista nopeasti pannulla pienessä tilkassa öljyä. Jäähdytä. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
- Kokoa salaatti vadille. Kumoa salaattisekoitus pohjalle. Lisää silmusalaatti, halkaistut munat, avokadot ja parsat. Valuta kastiketta päälle. Viimeistele sormisuolalla.
Vinkki!
Voit tarjota soija-marinoituja munia myös täytettyinä tai lisukkeena keiton kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat