Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
kaikki munat pesässä

Soijamarinoitu munasalaatti − asettele umamiset kananmunat hauskasti tarjolle silmusalaattipesiin

6 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 0 min

Salaattisekoitus, pikkuparsat ja avokado tuovat kevään vihreyden vadille. Soijamarinadi antaa kanamunille täyteläisen umamisen maun ja kauniin ruskean pinnan.

9.4.2025

Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (100 g)
vihreitä pikkuparsoja
1
avokado
1 ps (150 g)
salaattisekoitusta
noin 100 g
ituja tai versoja (esim. Silmusalaattia)
½ tl
sormisuolaa
Soijamarinoidut munat
4
munaa
1½ dl
soijaa (tavallinen tai kevyt)
1 dl
vettä
½ dl
miriniä
½ tl
chilihiutaleita
Kastike
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
2 tl
(karkeaa) dijonsinappia
⅓ tl
suolaa

Marinoitu munasalaatti − ohje:

  1. Laita munat ensin marinoitumaan. Keitä munia 6 minuuttia. Kaada vesi pois ja upota munat kylmään veteen jäähtymään. Kuori munat.
  2. Sekoita soija, vesi, mirin ja chilihiutaleet kulhossa. Pane munat liemeen ja anna marinoitua 6 tuntia.
  3. Mittaa kastikkeen ainekset ja sekoita ne keskenään.
  4. Huuhtele parsat. Keitä parsoja vähässä vedessä pari minuuttia tai paista nopeasti pannulla pienessä tilkassa öljyä. Jäähdytä. Halkaise avokado, poista kivi ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.
  5. Kokoa salaatti vadille. Kumoa salaattisekoitus pohjalle. Lisää silmusalaatti, halkaistut munat, avokadot ja parsat. Valuta kastiketta päälle. Viimeistele sormisuolalla.

Vinkki!

Voit tarjota soija-marinoituja munia myös täytettyinä tai lisukkeena keiton kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt