Maku

Pääsiäisherkut perinteisesti ja uudella tavalla: kokeile vaniljaista pashaa, rahkatäytteistä juustokakkua ja muita ihania reseptejäPääsiäisherkut perinteisesti ja uudella tavalla: kokeile vaniljaista pashaa, rahkatäytteistä juustokakkua ja muita ihania reseptejä

Nämä pääsiäisherkut vievät kielen mennessään! Kokkaa suosituimmat pääsiäisherkut jälkkäripöytään perinteisen reseptin mukaan tai raikkaan moderniin tyyliin.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Mämmin näyttävä paluu

Mämmi on todellinen vanhan ajan pääsiäisherkku. Täysjyvärukiista imellyttämällä valmistettava mämmi sopii myös vegaaniseen ruokavalioon. Itse tehty mämmi on täysin toista maata kuin kaupan valmiit versiot – kokeile vaikka!

Mämmi-uunijäätelökuppi rakentuu upottavan pehmeästä marenkihunnusta, jäätelöisestä mämmikerroksesta sekä raikkaasta lakka-passiopohjasta. Mikä ihana yhdistelmä! Tämä ihana pääsiäisherkku hurmaa varmasti kevään juhlapöydässä.

Pääsiäisherkku pasha vie kielen mennessään

Perinteinen pasha on monelle pääsiäisherkkujen ykkönen. Pasha on helppo valmistaa, eikä siinä säästellä voita, kermaa tai kananmunia. Perinteisesti pashan kaverina tarjotaan sukaateilla, korinteilla ja rusinoilla maustettua pullaa eli kulitsaa. Kulitsan taikinanesteenä voi käyttää pashan valumisesta irronnutta heraa.

Kevyt pasha on ihana pääsiäisherkku, jota voi nautiskella hyvällä omallatunnolla. Sitruunarahka, appelsiinihillo ja mantelirouhe tekevät kevyestä pashasta superherkullisen vaihtoehdon perinteiselle kermaisen tuhdille pashalle.

Ei ole tuoreen rahkapullan tai piirakan voittanutta!

Rahkapullat ovat rakastettuja kahvihetkien ikisuosikkeja, jotka kuuluvat erottomattomasti pääsiäiseen. Näiden mehevien rahkapullien salaisuus on ihana sitruunainen täyte.

Paistettava mango-juustokakku hurmaa mutakakkua muistuttavalla suklaapohjallaan, raikkaalla rahkatäytteellään ja vauhdikkailla mangoraidoillaan. Yksi pala tätä pääsiäisherkkua ei riitä mihinkään, vaan sitä on pakko saada lisää!

Ihanan suklaiset pääsiäisherkut kuuluvat juhlaan

Töhnämunat ovat pääsiäisherkkujen! Tee kerralla iso satsi ja säilytä töhnämunat jääkaapissa munakennossa. Täytä suklaamunat valkosuklaamoussella viimeistään muutama tunti ennen tarjoilua. Viimeistele raikkaalla mangososeella.

Kinder-munat kuuluvat pääsiäiseen! Suosikkisuklaamunien hengessä syntyy tämän kevään himotuin herkku, eli kinderpiirakka. Leivo kerralla koko pellillinen ja koristele pääsiäisherkku överiksi pienillä suklaamunilla ja syötävillä kukilla.

Julkaistu: 12.3.2018