Pääsiäisherkut perinteisesti ja uudella tavalla: kokeile vaniljaista pashaa, rahkatäytteistä juustokakkua ja muita ihania reseptejä
Ruoka
Pääsiäisherkut perinteisesti ja uudella tavalla: kokeile vaniljaista pashaa, rahkatäytteistä juustokakkua ja muita ihania reseptejä
Nämä pääsiäisherkut vievät kielen mennessään! Kokkaa suosituimmat pääsiäisherkut jälkkäripöytään perinteisen reseptin mukaan tai raikkaan moderniin tyyliin. Tässä kahdeksan reseptiä, joihin ihastut varmasti!
Julkaistu 12.3.2018
Maku

Perinteisen pääsiäisherkun näyttävä paluu

Todellinen vanhanajan pääsiäisherkku mämmi kuuluu myös moderniin pääsiäispöytään. Täysjyvärukiista imellyttämällä valmistettava mämmi sopii vegaaniseen ruokavalioon. Itse tehty mämmi on täysin toista maata kuin kaupan valmiit versiot – kokeile vaikka!

Mämmi-uunijäätelökuppi rakentuu upottavan pehmeästä marenkihunnusta, jäätelöisestä mämmikerroksesta sekä raikkaasta lakka-passiopohjasta. Mikä yhdistelmä! Tämä ihana herkku hurmaa varmasti kevään juhlapöydässä.

Pääsiäisherkku pasha vie kielen mennessään

Perinteinen pasha on monelle pääsiäisherkkujen ykkönen. Pasha on helppo valmistaa, eikä siinä säästellä voita, kermaa tai kananmunia. Perinteisesti pashan kaverina tarjotaan sukaateilla, korinteilla ja rusinoilla maustettua pullaa eli kulitsaa. Kulitsan taikinanesteenä voi käyttää pashan valumisesta irronnutta heraa.

Vinkki!

Kurkkaa myös juttu nikseistä, joilla pashanteko onnistuu varmasti.

Kevyt pasha on ihana pääsiäisen herkku, jota voi nautiskella hyvällä omallatunnolla. Sitruunarahka, appelsiinihillo ja mantelirouhe tekevät kevyestä pashasta superherkullisen vaihtoehdon perinteiselle kermaisen tuhdille pashalle.

Ei ole tuoreen rahkapullan tai piirakan voittanutta!

Rahkapullat ovat rakastettuja kahvihetkien ikisuosikkeja, jotka kuuluvat erottomattomasti pääsiäiseen. Näiden mehevien rahkapullien salaisuus on ihana sitruunainen täyte.

Paistettava mango-juustokakku hurmaa mutakakkua muistuttavalla suklaapohjallaan, raikkaalla rahkatäytteellään ja vauhdikkailla mangoraidoillaan. Yksi pala tätä pääsiäisherkkua ei riitä mihinkään, vaan sitä on pakko saada lisää!

Ihanan suklaiset pääsiäisherkut kuuluvat juhlaan

Töhnämunat ovat pääsiäisen herkkujen tuoreita tulokkaita, mutta sitäkin suositumpia! Tee kerralla iso satsi ja säilytä munat jääkaapissa munakennossa. Täytä suklaamunat valkosuklaamoussella viimeistään muutama tunti ennen tarjoilua. Viimeistele raikkaalla mangososeella, ja valmista tuli.

Kinder-munat kuuluvat pääsiäiseen! Suosikkisuklaamunien hengessä syntyy tämän kevään himotuin herkku, eli kinderpiirakka. Leivo kerralla koko pellillinen ja koristele pääsiäisherkku överiksi pienillä suklaamunilla ja syötävillä kukilla.

Kommentoi »