Mangojuustokakku
25 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
25 h 15 minPaistettava mangojuustokakku hurmaa mutakakkua muistuttavalla suklaapohjallaan, raikkaalla rahkatäytteellään ja vauhdikkailla mangoraidoillaan. Yksi pala ei riitä mihinkään, tätä on pakko saada lisää!
KA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 18.4.2016

Mangojuustokakku
Ainekset (20 annosta)
Pohja
- 100 gvoita
- 100 gtummaa suklaata
- 2munaa (huoneenlämpöistä)
- 1 dlsokeria
- 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlmantelijauhetta
- 1/2 tlleivinjauhetta
Täyte
- 400 gmaitorahkaa
- 200 granskankermaa (rasvaa 28-34 %)
- 200 gtuorejuustoa (maustamaton, ei kevyt)
- 3munaa (M-koko)
- 1 1/2 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 1 rklmaissitärkkelystä
- 1/2 tljauhettua inkivääriä
- 2 dlmangososetta (säilykemangoa soseutettuna)
- 2 rkllimettimehua
Mangojuustokakku valmistuu näin:
- Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi mutta älä vatkaa.
- Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24–26 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä.
- Valmista täyte. Sekoita kulhossa rahka, ranskankerma, tuorejuusto, munat, sokerit, maissitärkkelys ja inkivääri keskenäään. Valuta täyte varovasti esipaistetulle suklaapohjalle.
- Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että täyte hieman marmoroituu.
- Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.
- Siirrä jäähtynyt mangojuustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.
Vinkki!
Voit korvata mangososeen samalla määrällä persikka- tai aprikoosisosetta.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.3