Paistettava mangojuustokakku hurmaa mutakakkua muistuttavalla suklaapohjallaan, raikkaalla rahkatäytteellään ja vauhdikkailla mangoraidoillaan. Yksi pala ei riitä mihinkään, tätä on pakko saada lisää!
Valmista pohja. Paloittele voi ja suklaa kattilaan. Sulata ne miedolla lämmöllä samalla sekoittaen. Jäähdytä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voi-suklaasula ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi mutta älä vatkaa.
Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24–26 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ennen täyttämistä.
Mausta mangosose limettimehulla. Lusikoi mangosose täytteen päälle täpliksi. Vedä haarukalla mangososeen läpi niin, että täyte hieman marmoroituu.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunti, kunnes täyte on saanut kauniin värin. Juustokakku saa olla uunista tullessaan vielä hieman ”tytisevää”, se kiinteytyy jäähtyessään.
Siirrä jäähtynyt mangojuustokakku peitettynä jääkaappiin ja tarjoa se seuraavana päivänä, jolloin rakenne ja maku ovat parhaimmillaan.
Vinkki!
Voit korvata mangososeen samalla määrällä persikka- tai aprikoosisosetta.