Maku

Super-töhnämunat

1 h 30 min
0
0

Super-töhnämunat

Töhnämunat 2.0! Valkosuklaa täytteiset Kinder-suklaamunat raikkaalla mangosydämellä. Pyöräytys Oreo-keksitahnassa ja pistaasipähkinärouheessa. Koristeeksi vielä valkosuklaaraidoitus. Nam!
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 5 kplsuklaamunia (Kinder)
  • 50 gmangososetta (esim. Pilttiä)

Valkosuklaatäyte

  • 60 gvalkosuklaata
  • 100 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 2 rklsokeria
  • 1 kplkananmunan valkuainen

keksikuorrute

  • 150 gOreo-keksejä
  • 75 gtuorejuustoa (Philadelphia)

Pintaan

  • 50 gpistaasipähkinöitä
  • 40 gvalkosuklaata

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan. 

Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.

Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi. 

Sekoita puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen ja vasta sen jälkeen loput.

Halkaise Kinder-suklaamunat ja täytä puolikkaat valkosuklaamoussella. Tee toiseen puolikkaaseen kolo ja lisää siihen lusikallinen mangososetta. Paina puolikkaat yhteen ja nosta tunniksi pakastimeen.

Valmista keksikuorrute. Laita täytekeksit tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Jaa taikina 5 osaan leivinpaperipalojen päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.

Hienonna myös pistaasit tehosekoittimessa.

Ota täytetyt suklaamunat pakastimesta ja painele keksikuorrute niiden pintaa tasaisesti, jos tahna tarttuu käsiin käytä apuna hieman kylmää vettä tai anna keksikuorrutteen jäähtyä lisää jääkaapissa.

Pyörittele päällystetyt suklaamunat lopuksi pistaasipähkinärouheessa ja koristele sulatetulla valkosuklaalla.

Säilytä munia jääkaapissa. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä