


Pääsiäisen överein suklaaherkku: Oreo-kuorrutettu supertöhnämuna pistaasirouheella
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Supertöhnämuna on töhnämunien aatelia! Perinteinen suklaamuna nousee täysin uudelle tasolle, kun pyöräytät herkun Oreo-keksitahnassa ja pistaasipähkinärouheessa. Koko komeus kruunataan valkosuklaaraidoituksella. Nam!
Reseptin ainekset
5 annosta
5
suklaamunaa (Kinder)
50 g
mangososetta (esim. Pilttiä)
Valkosuklaatäyte
60 g
valkosuklaata
100 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
1 tl
sitruunamehua
2 rkl
sokeria
1
kananmunan valkuainen
Keksikuorrute
150 g
Oreo-keksejä
75 g
tuorejuustoa (Philadelphia)
Töhnämunan pintaan
50 g
pistaasipähkinöitä
40 g
valkosuklaata
Supertöhnämunat – ohje:
- Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan.
- Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.
- Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi.
- Sekoita puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen ja vasta sen jälkeen loput.
- Halkaise Kinder-suklaamunat ja täytä puolikkaat valkosuklaamoussella. Tee toiseen puolikkaaseen kolo ja lisää siihen lusikallinen mangososetta. Paina puolikkaat yhteen ja nosta tunniksi pakastimeen.
- Valmista töhnämunille keksikuorrute. Laita täytekeksit tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Jaa taikina 5 osaan leivinpaperipalojen päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
- Hienonna myös pistaasit tehosekoittimessa.
- Ota töhnämunat pakastimesta ja painele keksikuorrute niiden pintaa tasaisesti, jos tahna tarttuu käsiin käytä apuna hieman kylmää vettä tai anna keksikuorrutteen jäähtyä lisää jääkaapissa.
- Pyörittele päällystetyt munat lopuksi pistaasipähkinärouheessa ja koristele sulatetulla valkosuklaalla.
- 10Säilytä supertöhnämunat jääkaapissa.
Vinkki!
Kaipaatko jotain hieman vähemmän överiä? Kurkkaa perinteisten töhnämunien resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat