Maku

Pääsiäisen överein suklaaherkku: Oreo-kuorrutettu supertöhnämuna pistaasirouheella

1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
1 h
Supertöhnämuna on töhnämunien aatelia! Perinteinen suklaamuna nousee täysin uudelle tasolle, kun pyöräytät herkun Oreo-keksitahnassa ja pistaasipähkinärouheessa. Koko komeus kruunataan valkosuklaaraidoituksella. Nam!
KA
0
0
Julkaistu 11.4.2017


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 5 kplsuklaamunia (Kinder)
  • 50 gmangososetta (esim. Pilttiä)

Valkosuklaatäyte

  • 60 gvalkosuklaata
  • 100 gtuorejuustoa (Philadelphia)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 2 rklsokeria
  • 1 kplkananmunan valkuainen

Keksikuorrute

  • 150 gOreo-keksejä
  • 75 gtuorejuustoa (Philadelphia)

Töhnämunan pintaan

  • 50 gpistaasipähkinöitä
  • 40 gvalkosuklaata
Tulosta

Supertöhnämunat valmistuvat näin:

  1. Sulata valkosuklaa. Paras tapa sulattaa valkosuklaa on tehdä se mikrossa, mutta älä sekoita suklaata lusikalla ja sulata vain vähän aikaa kerrallaan. 
  2. Vatkaa sula suklaa tuorejuustoon vähän kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunamehu.
  3. Vatkaa valkuaiset ja sokerit vaahdoksi. 
  4. Sekoita puolet valkuaisvaahdosta ensin valkosuklaaseokseen ja vasta sen jälkeen loput.
  5. Halkaise Kinder-suklaamunat ja täytä puolikkaat valkosuklaamoussella. Tee toiseen puolikkaaseen kolo ja lisää siihen lusikallinen mangososetta. Paina puolikkaat yhteen ja nosta tunniksi pakastimeen.
  6. Valmista töhnämunille keksikuorrute. Laita täytekeksit tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Jaa taikina 5 osaan leivinpaperipalojen päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
  7. Hienonna myös pistaasit tehosekoittimessa.
  8. Ota töhnämunat pakastimesta ja painele keksikuorrute niiden pintaa tasaisesti, jos tahna tarttuu käsiin käytä apuna hieman kylmää vettä tai anna keksikuorrutteen jäähtyä lisää jääkaapissa.
  9. Pyörittele päällystetyt munat lopuksi pistaasipähkinärouheessa ja koristele sulatetulla valkosuklaalla.
  10. Säilytä supertöhnämunat jääkaapissa. 

Vinkki!

Kaipaatko jotain hieman vähemmän överiä? Kurkkaa perinteisten töhnämunien resepti!

Kommentoi »