Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kauniin keltainen kurkumarisotto – paista herkkusienet timjaminoksan kanssa ja viimeistele pecorinoraasteella

30 min

Risotto saa vahvan värin kurkumasta. Nosta paistetut sienet risoton pinnalle ja viimeistele ihana annos pecorinoraastella. Muista vanha sääntö: risotto ei odottele syöjiä vaan on parasta heti valmistuttuaan.

27.3.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
1
salottisipuli tai pieni keltasipuli
2 rkl
oliiviöljyä
4 dl
risottoriisiä
2 tl
kurkumaa
¾ dl
valkoviiniä
120 g
pecorinoa raasteena
n. 1 l
kasvislientä fondista
2 rkl
voita
¼ tl
mustapippuria
(suolaa)
Paistetut herkkusienet
1 rs (200 g)
herkkusieniä
1 rkl
voita paistamiseen
3
timjaminoksaa
½ tl
suolaa

Kurkumarisotto ja paistetut herkkusienet – ohje:

  1. Hienonna sipuli. Paista sipulia kasarissa öljyssä pari minuuttia. Lisää riisi ja kurkuma ja jatka paistamista hämmentäen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lorauta viini kasariin ja keitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt.
  2. Huuhtele, kuivaa ja leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Raasta pecorino.
  3. Valmista kasviliemi fondipullon ohjeiden mukaan. Lisää kuumaa lientä noin desi kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt. Sekoita risottoa lähes koko kypsennyksen ajan. Jatka kypsennystä ja kasvisliemen lisäämistä, kunnes riisi on napakan kypsää, noin 20–25 minuuttia. Valmis risotto saa olla rakenteeltaan löysähköä ja riisinjyvät silti irtonaisia.
  4. Paista viipaloidut herkkusienet voissa timjaminoksien kanssa toisella pannulla risoton kypsyessä. Mausta lopuksi suolalla.
  5. Sekoita valmiin risoton joukkoon juustoraaste ja voi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
  6. Annostele risotto lautasille ja lusikoi herkkusienet päälle.

Vinkki!

Herkkusienten sijaan risoton pinnalle voi paistaa pakastettuja tai kuivattuja metsäsieniä, jos niitä on vielä viime syksyltä varastoissa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt