Maku

Lammaspata sherryllä

{
Aktiivinen
Passiivinen
Karitsa ja sherry sopivat vallan mainiosti samaan pataan. Herkullinen lammaspata sopii vaikka pääsiäisen juhlapöytään.
GL
LA
MA
MU
4
0


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1,5 kgkaritsan luuton paisti
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 4 kplsipulia
  • 8 kplvalkosipulinkynsiä
  • tuoretta timjamia ½ ruukkua
  • tuoretta rosmariinia 4 oksaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tlsavustettua paprikajauhetta
  • 3 dlkuivaa sherryä (fino)
  • vettä
Tulosta

Poista karitsan paistista kaikki ylimääräinen rasva. Leikkaa karitsan paisti kuutioiksi.

Kuori ja lohko sipulit. Kuori valkosipulin kynnet.

Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä. Ruskista karitsan paisti kuutiot erissä pannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla. Siirrä ruskistetut karitsan paistikuutiot pataan.

Paista sipulilohkoja ja valkosipulin kynsiä pannulla kunnes ne saavat hiukan väriä, siirrä pataan. Lisää pannulle sherry, kuumenna kiehuvaksi ja irroita maut pannusta. Lisää sherry pataan.

Lisää pataan savustettu paprikajauhe, timjami ja rosmariini. Lisää pataan tarvittaessa vettä niin, että karitsan paistikuutiot miltei peittyvät.

Nosta padan kansi päälle ja pata uuniin 150 asteeseen. Anna padan hautua noin 3 tuntia. Anna lammaspadan jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Kommentoi »