Kotivinkki

Leipätikut ja latva-artisokkatahna

20 min
0
0

Leipätikut ja latva-artisokkatahna

Pääsiäisen naposteltavaksi sopivat leipätikut ja latva-artisokkatahna. Leipätikut ovat myös kaunis tarjottava.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 tlklatva-artisokanpohjia
  • ½sitruunan kuori
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rkldijonsinappia
  • 1 dlmaustamatonta paksua jogurttia
  • ½ dlhyvää oliiviöljyä
  • ripaussuolaa
  • mustapippuria

Lisäksi:

  • 8paahtoleipäviipaleita
  • ½ dloliiviöljyä

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Leipätikut ja latva-artisokkatahna

1. Valuta latva-artisokanpohjat. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.

2. Mittaa kaikki tahnan raaka-aineet kulhoon ja soseuta tahna tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna tahnan makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

3. Leikkaa paahtoleipäviipaleet tikuiksi. Paahda niitä kauttaaltaan paistinpannulla oliiviöljyssä. Tarjoa latva-artisokkatahnan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä