Leipätikut ja latva-artisokkatahna
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pääsiäisen naposteltavaksi sopivat leipätikut ja latva-artisokkatahna. Leipätikut ovat myös kaunis tarjottava.
3
Kuvat
Julkaistu 30.1.2014

Leipätikut ja latva-artisokkatahna
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
- 1 tlklatva-artisokanpohjia
- ½sitruunan kuori
- 1 rklsitruunan mehua
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rkldijonsinappia
- 1 dlmaustamatonta paksua jogurttia
- ½ dlhyvää oliiviöljyä
- ripaussuolaa
- mustapippuria
Lisäksi:
- 8paahtoleipäviipaleita
- ½ dloliiviöljyä
Leipätikut ja latva-artisokkatahna
1. Valuta latva-artisokanpohjat. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.
2. Mittaa kaikki tahnan raaka-aineet kulhoon ja soseuta tahna tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna tahnan makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.
3. Leikkaa paahtoleipäviipaleet tikuiksi. Paahda niitä kauttaaltaan paistinpannulla oliiviöljyssä. Tarjoa latva-artisokkatahnan kanssa.