Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kolmen sipulin lammaspata

25 min

Supermehevä kolmen sipulin lammaspata on todellinen pääsiäisherkku! Valkosipulit, hillosipulit ja jättisipulit sekä tuhti olut antavat padalle makua ja mehevyyttä ja pitkä haudutus tekee lihasta hajoavan mureaa.

Reseptin ainekset
10 annosta
1500 g
lampaanpaistia (luutonta)
Marinadi
1 kpl
kokonaista valkosipulia
190 g
hillosipuleita (liemineen)
1 dl
soijakastiketta
1 dl
oliiviöljyä
3 rkl
yrttimaustesekoitusta (suolaton) (Herbes de Provence)
2 rkl
hunajaa
1/2 tl
maustepippuria
Pataan
3 kpl
jättisipulia
5 dl
keskiolutta (Nikolai Tumma Lager)
1 tl
suolaa
3 dl
ruokakermaa
1 rkl
tummaa kastikesuurustetta
Pinnalle
4 rkl
persiljaa

Poista paistista rasva. Leikkaa liha 4 × 4 cm:n kuutioiksi.

Kuori valkosipuli ja silppua kynnet karkeaksi hakkelukseksi. Sekoita marinadin kaikki aineet huolellisesti isossa kulhossa. Lisää lihat marinadiin, sekoita ja peitä astia hyvin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaada lihat marinadeineen pataan tai uuninkestävään vuokaan. Kuori sipulit. Lisää ne isoina lohkoina mukaan. Kaada joukkoon pullollinen olutta ja sekoita. Kypsennä noin 3 tuntia 150-asteisessa uunissa tai hellalla hauduttaen.

Lisää olutta tarpeen mukaan. Tarkista suola, ja lisää sitä tarvittaessa. Kun liha on mureaa, lisää kerma pataan ja sekoita kunnolla. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen.

Ripottele kolmen sipulin lammaspadan pinnalle runsaasti persiljaa ennen tarjoilua.

Mehevän kolmen sipulin lammaspadan seuraksi sopii omatekoinen perunamuusi, keitetyt perunat tai riisi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt