Kolmen sipulin lammaspata

25 min
4.2
4

Kolmen sipulin lammaspata

MU
4
4.2
Supermehevä kolmen sipulin lammaspata on todellinen pääsiäisherkku! Valkosipulit, hillosipulit ja jättisipulit sekä tuhti olut antavat padalle makua ja mehevyyttä ja pitkä haudutus tekee lihasta hajoavan mureaa.
Teksti Hilkka Grönfors, Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1500 glampaanpaistia (luutonta)

Marinadi

  • 1 kplkokonaista valkosipulia
  • 190 ghillosipuleita (liemineen)
  • 1 dlsoijakastiketta
  • 1 dloliiviöljyä
  • 3 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Herbes de Provence)
  • 2 rklhunajaa
  • 1/2 tlmaustepippuria

Pataan

  • 3 kpljättisipulia
  • 5 dlkeskiolutta (Nikolai Tumma Lager)
  • 1 tlsuolaa
  • 3 dlruokakermaa
  • 1 rkltummaa kastikesuurustetta

Pinnalle

  • 4 rklpersiljaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Poista paistista rasva. Leikkaa liha 4 × 4 cm:n kuutioiksi.
Kuori valkosipuli ja silppua kynnet karkeaksi hakkelukseksi. Sekoita marinadin kaikki aineet huolellisesti isossa kulhossa. Lisää lihat marinadiin, sekoita ja peitä astia hyvin. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kaada lihat marinadeineen pataan tai uuninkestävään vuokaan. Kuori sipulit. Lisää ne isoina lohkoina mukaan. Kaada joukkoon pullollinen olutta ja sekoita.
Kypsennä noin 3 tuntia 150-asteisessa uunissa tai hellalla hauduttaen.
Lisää olutta tarpeen mukaan. Tarkista suola, ja lisää sitä tarvittaessa. Kun liha on mureaa, lisää kerma pataan ja sekoita kunnolla. Halutessasi voit suurustaa kastikkeen.
Ripottele kolmen sipulin lammaspadan pinnalle runsaasti persiljaa ennen tarjoilua.
Mehevän kolmen sipulin lammaspadan seuraksi sopii omatekoinen perunamuusi, keitetyt perunat tai riisi.
•Juomasuositus: Nikolai Tumma Lager -olut.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä