


Salaattikranssi ja paholaisen munat – syötävä kranssi on pääsiäispöydän kaunotar!
27 min
Herkkukranssin salaatiksi sopivat myös sydänsalaatti ja frisee. Versot, kukat ja vaikka idut tekevät kranssista kuin hauskan linnunpesän.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Paholaisen munat
4
munaa
2 rkl
majoneesia
2 tl
ranskalaista sinappia (dijon)
¼ tl
cayennenpippuria
½ tl
omenaviinietikkaa
1 tl
paprikajauhetta
Salaattikranssi
2
endiiviä
½ rku
minttua
1½ dl
hummusta (esim. Baba)
2 rkl
appelsiinimehua
2 rkl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
1
keräsalaatti
1 l
versoseosta (esim. herneen- tai rucolanversoja)
orvokkeja tai muita syötäviä kukkia
Salaattikranssi ja paholaisen munat – ohje:
- Keitä munia 6–7 minuuttia. Jäähdytä munat kylmän veden alla ja kuori.
- Leikkaa munat pitkittäin puoliksi ja koverra keltuaiset kulhoon. Lisää joukkoon majoneesi, sinappi, cayennenpippuri ja etikka. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Pursota tai lusikoi täyte munanpuolikkaiden koloihin. Ripottele paprikajauhetta päälle.
- Leikkaa endiiveistä kanta ja irrota lehdet varovasti. Hienonna minttu. Mausta hummus mintulla ja lorauksella appelsiinimehua. Lusikoi hummusta endiivinlehdille. Rouhi pistaasit veitsellä ja ripottele päälle.
- Huuhtele ja irrottele keräsalaatin lehdet. Revi isoimmat muutamaan osaan. Asettele salaattia, versoja, täytettyjä endiiviveneitä ja paholaisen munia kranssin muotoon vadille tai tarjottimelle. Koristele kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat